Producţia industrială a crescut cu 14% în primele şapte luni

industrie, sudor Sursa foto: Pixabay

Producţia industrială a crescut, în primele şapte luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, cu 14,0% ca serie brută şi cu 15,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, informează marţi Institutul Naţional de Statistică (INS), citat de Agerpres.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 14,0%, datorită creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+15,3%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,8%). Industria extractivă a scăzut cu 1,9%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2020, a fost mai mare cu 15,1%, ca efect al creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+15,4%) şi în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+13,1%). Industria extractivă a scăzut cu 2,5%.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

În luna iulie 2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,6% ca urmare a scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-1,3%) şi industria extractivă (-0,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 3,8%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost în scădere cu 1,0% faţă de luna precedentă, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-3,1%), industria prelucrătoare (-1,5%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,0%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,1%, ca efect al creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,5%) şi industria prelucrătoare (+2,0%). Industria extractivă a scăzut cu 1,0%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 5,9%, creştere susţinută de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+13,4%) şi industria prelucrătoare (+3,1%). Industria extractivă a scăzut cu 0,4%.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: