Raport. Angajații români lucrează aproape 4 zile pe săptămână de la birou, dar 97% consideră că flexibilitatea este importantă pentru ei

job remote, de acasa, loc de munca, bestjobs Sursă foto: Unsplash

Angajații români lucrează în medie 3,9 zile pe săptămână de la birou, însă 97% dintre ei consideră că flexibilitatea este importantă pentru ei, conform unui studiu realizat de operatorul de spații de lucru flexibile Mindspace.

În continuare, flexibilitatea rămâne cuvântul cheie în relația cu locul de muncă, atât din perspectiva angajaților, cât și din perspectiva angajatorilor. 72% dintre angajații români intervievați declară că au deja un job flexibil, în timp ce 97% consideră că flexibilitatea este unul dintre cele mai importante aspecte. De partea angajatorilor, aproape toți (98%) consideră că flexibilitatea în ceea ce privește orele de lucru este printre cele mai apreciate beneficii, iar doi din trei angajatori de top oferă flexibilitate fie în relație cu locația, cum ar fi lucrul de acasă sau de la distanță, fie în relație cu programul de muncă.

În medie, respondenții români ai studiului lucrează 3.9 zile de la birou, iar 66% dintre aceștia se bucură de socializarea care vine odată cu mediul. Dorința de a relaționa cu colegii se observă și în preferințele angajaților legate de spațiu – un birou în cadrul unui open space rămâne printre preferințele de top. Alte elemente importante pentru angajații români, în ceea ce privește spațiul de lucru sunt: lumina naturală (61%), aerul curat, fără fum (51%), zonele de liniște (46%), și mobilă ergonomică sau ajustabilă (40%).

Un alt aspect interesant ține de nivelurile de mulțumire și implicare. Per total, 95% dintre Managerii de Resurse Umane implicați în studiu consideră că angajații sunt implicați în activitățile pe care le fac, iar 94% dintre aceștia cred că angajații sunt fericiți la locul de muncă actual. Pe de altă parte, numai 49% dintre angajați declară că sunt mulțumiți de jobul lor și nu se gândesc să facă schimbări, în timp ce 87% se simt implicați în activitățile de zi cu zi.

Studiul s-a desfășurat în rândul a peste 1.470 de angajați din România, Polonia, Țările de Jos, Germania, Israel, Marea Britanie și SUA. Sondajul și rezultatele sale au fost gestionate de OnePoll.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *