Rețeaua mondială IMAP (International Mergers & Acquisitions Partners) intră în România printr-un parteneriat exclusiv cu BICF

angajati, acord, deal, afacere, negociere Sursă foto: Unsplash

Cea mai extinsă rețea de consultanți în fuziuni și achiziții – IMAP, plasată în top 10 mondial după valoarea anuală a tranzacțiilor pe middle-market, a intrat pe piața românească printr-un parteneriat exclusiv cu firma de consultanță BICF.

Acest parteneriat va permite firmelor din România să aibă acces la consultanți în fuziuni și achiziții din întreaga lume, ceea ce le va asigura o diversificare a potențialilor parteneri atât în ceea ce privește atragerea de investitori, cât și extinderea pe piețele externe a companiilor locale.

IMAP este prezentă în 43 de țări din întreaga lume, prin intermediul a peste 60 de firme partenere de consultanță, care îndeplinesc standardele de profesionalism cerute de organizație. Deși cei mai mulți parteneri sunt din Europa și America de Nord, rețeaua are parteneri și în marile piețe din Asia și America Latina, precum și în statele mai dezvoltate din Africa.

Anul trecut, partenerii IMAP au intermediat tranzacții cu o valoare totală de 27 de miliarde de dolari, ceea ce plasează organizația în top 10 intermediari de fuziuni și achiziții la nivel mondial pe middle-market, clasament unde se regăsește de aproape 10 ani.

În ultimii doi ani, BICF a intermediat tranzacții de peste 250 de milioane de euro, dintre care amintim preluarea Adeplast de către elvețienii de la Sika, una din cele mai mari tranzacții realizate de un antreprenor român. Compania și-a consolidat apoi poziția de consultant M&A pe piața materialelor de construcții prin consilierea Saint Gobain la achiziția Duraziv. Cele mai recente tranzacții relevante au fost preluarea Șantierul Naval ATG Giurgiu de către grupul francez Piriou și vânzarea pachetului majoritar la Eco Euro Doors, achiziționat de Roca Industry.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *