Rusia ar putea cere despăgubiri pentru distrugerile de la gazoductele Nord Stream

Scurgere de gaz Nord Stream

Rusia așteaptă rezultatul unei anchete privind sabotajul gazoductelor Nord Stream înainte de a face vreo cerere de despăgubire, a transmis marți agenția rusă de știri de stat RIA, care a citat un oficial al Ministerului de Externe, scrie Reuters.

Conductele de sub Marea Baltică au fost avariate anul trecut în urma unor explozii, iar investigațiile nu au stabilit încă cine a fost responsabil.

Ca răspuns la o întrebare despre compensații, RIA l-a citat pe Dmitri Birichevsky, șeful departamentului de cooperare economică al ministerului, care a declarat: “Nu am avut nicio explicație: Ancheta nu s-a încheiat încă, așteptăm ca rezultatele acesteia să fie prezentate Consiliului de Securitate (al Organizației Națiunilor Unite), după care vom decide ce vom face.”

Rusia a acuzat Statele Unite, Marea Britanie și Ucraina pentru exploziile care i-au tăiat în mare parte accesul la profitabila piață europeană. Aceste țări au negat implicarea.

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a refuzat să efectueze propria investigație asupra incidentului, lăsând-o în seama guvernelor Suediei, Danemarcei și Germaniei.

Sursa foto: forsvaret.dk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *