Sezon estival fără restricții de circulație pe Autostrada Soarelui: Drumarii au suspendat lucrările de reparații la podurile Fetești și Cernavodă

Podul Cernavodă pe Autostrada Soarelui Podul Cernavodă / Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Restricțiile de circulație de la Podul Fetești pe Autostrada Soarelui se ridică miercuri, de la ora 14.00, traficul urmând să fie redeschis pe sensul spre Constanța. Astfel, în sezonul estival circulația pe A2 București – Constanța se va desfășura normal, fără restricții, după ce marți au fost suspendate și lucrările de reparații la Podul Cernavodă. La cele două poduri, constructorul Maristar va relua lucrările de reparații în septembrie. Sunt primele lucrări de reabilitare de la punerea în circulație a celor două poduri (1987) și se execută cu închiderea circulației pe câte o cale, șoferii fiind deviați pe sensul opus.

„Miercuri, 08.06.2022, începând cu ora 14:00, vor fi ridicate restricțiile de circulație instituite pe Podul peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680, circulația desfășurându-se pe ambele căi de rulare. Lucrările de reabilitare vor continua cu o nouă etapă în toamnă, după încheierea sezonului estival”, a transmis CNAIR.

Podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavoda, în lungime de 1596 m conectează orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia. În 2021, CNAIR a atribuit contractele pentru reabilitarea ambelor poduri peste Dunăre constructorului român Maristar pentru 130 de milioane de lei, fonduri europene, termenul pentru finalizarea lucrărilor fiind februarie 2023, pentru Podul Cernavodă respectiv aprilie 2023 pentru Podul Borcea.

Din taxa de pod de la Fetești – Cernavodă, Compania de Drumuri încasează aproape 30 de milioane de euro, bani care sunt folosiți pentru lucrări de întreținere și reabilitare.

Din acest week end intră în circulație și Trenurile Soarelui, 40 de trenuri de la CFR Călători asigură legătura cu Litoralul și Delta Dunării.

Podul Cernavodă / Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *