Spania vrea să investească 11 miliarde de euro în dezvoltarea cipurilor și semiconductorilor

semiconductori placa Sursa foto: Pixabay

Spania intenţionează să investească 11 miliarde de euro pentru a dezvolta cipuri şi semiconductori, ca parte a proiectelor strategice menite să revizuiască economia, a anunţat luni premierul Pedro Sanchez, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

„Vrem ca ţara noastră să fie în avangarda progresului industrial şi tehnologic”, a declarat Sanchez, luni, la Madrid, fără a da amănunte suplimentare. El a dat asigurări că proiectul va fi adoptat rapid de Guvern.

Investiţia reprezintă cea mai recentă parte a planurilor de reconstruire a economiei în urma crizei provocate de pandemie, care a lovit mai puternic decât alte ţări europene, şi în urma războiului din Ucraina.

Sanchez a explicat că războiul a întrerupt furnizarea unor componente cheie pentru producerea de semiconductori.

Autorităţile europene se întrec în investiţii în domeniul cipurilor şi în reducerea dependenţei de tehnologia importată.

Comisia Europeană vrea să aloce subvenţii de miliarde de euro pentru ca UE să fie responsabilă pentru 20% din capacitatea mondială de producţie de cipuri în 2030. Grupul taiwanez TSMC, cel mai mare producător mondial de cipuri pe bază de contract, a anunţat recent că este în faza preliminară a analizelor pentru o posibilă fabrică în Europa.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *