Studiu: Marea Britanie se va confrunta cu o criză energetică și mai gravă în 2023, în lipsa unui plan imediat de îmbunătățire a locuințelor și de reducere a consumului de gaz

energie factura foto Sursa foto: Confused.com

Marea Britanie se va confrunta cu o criză energetică și mai gravă anul viitor, în lipsa unui plan imediat de îmbunătățire a locuințelor și de reducere a consumului de gaz, au fost avertizați miniștrii, scrie The Guardian.

Marea Britanie se situează printre cele mai proaste locuri din Europa în ceea ce privește eficiența energetică a locuințelor sale, potrivit unui nou studiu care subliniază nevoia urgentă de a reduce cantitatea de căldură irosită. Experții avertizează că, în timp ce Liz Truss a câștigat timp cu pachetul său de peste 100 de miliarde de lire sterline pentru a limita facturile la energie, vor fi necesare programe la fel de costisitoare și nesustenabile dacă nu vor fi introduse planuri substanțiale de îmbunătățire a locuințelor și de reducere a cererii.

Pachetul energetic al lui Truss, o măsură care probabil îi va defini mandatul de premier, este deja sub presiune din cauza lipsei de detalii. Există o preocupare suplimentară că ajutorul suplimentar va trebui să fie direcționat către cele mai sărace gospodării, în timp ce întreprinderile vor beneficia de acest pachet doar șase luni de zile.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Cercetările efectuate de Institute for Government (IfG) au arătat că Regatul Unit a obținut rezultate mai slabe decât țările din întreaga Europă, cu o gamă largă de climă, în ceea ce privește eficiența energetică a locuințelor sale. Citând analiza unui studiu realizat în 2020, acesta a constatat că o casă din Regatul Unit cu o temperatură interioară de 20C și o temperatură exterioară de 0C pierde în medie 3C după cinci ore – de până la trei ori mai mult decât casele din țări europene precum Germania.

Analiza concluzionează că gospodăriile și întreprinderile din Regatul Unit „se vor confrunta în continuare cu facturi ridicate la energie în iarna anului 2023 – foarte probabil și după aceea”. Aceasta adaugă: „Dacă guvernul se concentrează doar pe sprijinul financiar pe termen scurt și pe măsuri pe termen lung care este puțin probabil să aibă un impact major, se va afla într-o poziție și mai dificilă peste un an”.

Marea Britanie este deosebit de vulnerabilă la creșterile de preț ale gazelor. Mai mult de patru cincimi din locuințele britanice sunt în prezent încă încălzite cu ajutorul cazanelor pe gaz, ceea ce este mult mai mult decât în majoritatea țărilor. De asemenea, stocul de locuințe din Regatul Unit este cel mai vechi și cel mai puțin eficient din punct de vedere energetic din Europa. Mai mult de 52% dintre locuințele din Anglia au fost construite înainte de 1965 și aproape 20% au fost construite înainte de 1919.

Analiza IfG avertizează că se așteaptă ca prețurile la energie să crească și mai mult și să rămână mai mari pentru mai mult timp decât se preconiza la începutul crizei, prețurile putând rămâne de patru ori mai mari decât cele istorice până în 2025. Aceasta înseamnă că ar putea fi necesar un alt pachet de salvare uriaș, dacă Truss nu acționează pentru a reduce cererea de gaze.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: