Topul celor mai bune țări din lume pentru a lucra de la distanță. Pe primele locuri se află Danemarca, Olanda și Germania/ Unde se poziționează România în clasament

munca la distanta, telemunca, vacanta, calatorie, excursie, piscina, laptop Sursa foto: Pixabay / Peggy_Marco

România se află pe locul 38 în topul celor mai bune țări din lume pentru a lucra de la distanță, arată un nou raport realizat de platforma de securitate cibernetică Nordlayer, citat de Euronews.com. Pe primele locuri se clasează Danemarca, Olanda și Germania.

Raportul a analizat 108 țări a evaluat 108 țări și a constatat că Europa a dominat clasamentul, ocupând nu numai primele 10 locuri, ci și cea mai mare parte a primei jumătăți din top.

Indexul global al muncii la distanță 2023 a analizat datele din 108 țări și le-a acordat un punctaj în funcție de modul în care se prezintă în funcție de diverse criterii, inclusiv accesul la conexiuni de internet stabile și rapide, beneficii socio-economice precum asistența medicală, precum și protecția drepturilor omului.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Studiul a constatat că Danemarca s-a clasat pe primul loc atunci când au fost luate în considerare punctajul cumulat din cele patru categorii cheie – siguranța cibernetică, infrastructura digitală și fizică, siguranța socială și siguranța economică.

Deși clasamentul de top a fost dominat de țările europene, autorii raportului au remarcat, de asemenea, că aceste țări – inclusiv Danemarca și celelalte țări nordice – sunt toate mai scumpe pentru a trăi.

Singura excepție a fost Portugalia, care, deși s-a clasat pe locul șase în clasamentul general, a fost mult mai jos în clasament (locul 56) în ceea ce privește costul vieții, oferind lucrătorilor la distanță cel mai bun raport calitate-preț dintre primele 10 țări europene.

Europa domină primele locuri în clasamentul general, dar multe dintre aceste țări au fost mai puțin performante în ceea ce privește infrastructura digitală, țările asiatice, în special, excelând în acest domeniu.

Singapore a ocupat primul loc în această categorie, urmat de Coreea de Sud și Emiratele Arabe Unite. Concurenții europeni au fost notați mai puțin pentru accesibilitatea internetului. Deși au fost țările care s-au evidențiat la această categorie și au ocupat primul loc pe continent, Singapore s-a clasat pe locul 28 în clasamentul general, în timp ce Coreea de Sud a obținut rezultate mai bune, pe locul 17.

Țările care au oferit cea mai bună securitate economică pentru lucrătorii la distanță au fost conduse de Regatul Unit, Statele Unite, Australia și Noua Zeelandă. Acestea au fost urmate îndeaproape de marile economii europene, precum Germania și Spania.

Votată în mod constant ca fiind unul dintre cele mai fericite locuri de pe planetă, Danemarca a obținut un punctaj ridicat pentru toate criteriile din raport.

În ciuda costului extrem de ridicat al vieții (locul 94) și a internetului scump (locul 42), danezii se bucură de o calitate foarte bună a internetului (locul 7) și s-au remarcat în special prin nivelul de incluziune socială (locul 6) și beneficiile sociale, inclusiv asistența medicală (locul 3).

Condițiile societale au asigurat, de asemenea, poziția Țărilor de Jos pe locul al doilea. Țările de Jos au obținut rezultate deosebit de bune în ceea ce privește siguranța socială (rate scăzute ale criminalității etc.), drepturile personale (locul 3) și existența unei societăți incluzive (locul 6).

În combinație cu o infrastructură digitală rapidă și stabilă și cu o bună securitate cibernetică, acești factori au asigurat Țărilor de Jos un loc doi în clasament.

Pe locul trei, Germania s-a distins de celelalte țări prin faptul că deține cel mai accesibil internet (locul 1) și cel mai puternic sistem juridic (locul 1).

Având în vedere că este cea mai mare economie a Europei, nu este surprinzător faptul că Germania a oferit în special o securitate economică ridicată pentru lucrătorii la distanță (locul 6). Cu toate acestea, a fost notată în general la categoria infrastructură digitală și fizică (locul 22).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: