Trezoreria SUA presează băncile de dezvoltare și Banca Mondială să facă progrese cu o nouă fază de reforme, până în aprilie

ocean credit Sursa foto: Ocean Credit

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite presează Banca Mondială şi băncile regionale de dezvoltare multilaterală să finalizeze lucrările privind noile reguli de mobilizare a angajamentelor de capital ale acţionarilor, pentru a creşte capacitatea de creditare, până în aprilie 2024, a declarat un înalt oficial al Trezoreriei, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Acordarea unei valori mai mari capitalului apelabil — angajamentele acţionarilor de a furniza resurse suplimentare în cazul unor probleme financiare grave — în bilanţurile băncii ar putea debloca ”o finanţare semnificativ mai mare” pentru ţările în curs de dezvoltare, a spus oficialul, care nu a fost autorizat să vorbească public.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, face eforturi de un an pentru reforme în vederea extinderii creditării Băncii Mondiale, după ce o analiză a unui grup de experţi a concluzionat că instituţiile, acţionarii guvernamentali şi agenţiile de rating de credit au fost prea timizi în privinţa riscurilor financiare.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Unii experţi susţin că economiile în curs de dezvoltare şi emergente au nevoie de 2.400 miliarde de dolari pe an pentru a face faţă provocărilor climatice globale – un număr care depăşeşte cu mult suma de finanţare disponibilă acum.

Banca Mondială a lansat luna trecută propuneri care ar spori împrumuturile acordate ţărilor în curs de dezvoltare cu încă 100 de miliarde de dolari, pe parcursul unui deceniu, ca parte a schimbărilor în curs de desfăşurare care vizează extinderea misiunii băncii pentru a include schimbările climatice.

Oficialul Trezoreriei a spus că guvernatorii Băncii Mondiale ar trebui să aprobe noile măsuri săptămâna aceasta şi să prezinte detalii nepublicate anterior cu privire la problema capitalului apelabil, inclusiv calendarul de acţiune.

Acesta a spus că Trezoreria a elaborat deja termenii de referinţă privind capitalul apelabil pentru Banca Mondială şi BMD regionale şi le cere instituţiilor să înfiinţeze grupuri de lucru şi să efectueze teste de stres pentru a stabili deciziile în această problemă în primăvara anului 2024, a declarat oficialul.

”Spre asta ne îndreptăm foarte greu”, a spus oficialul, care a refuzat să estimeze câte fonduri suplimentare ar putea fi eliberate, menţionând că sunt necesare discuţii suplimentare şi cu agenţiile de rating de creditare, dar a spus că suma va fi probabil considerabilă.

Trezoreria lucrează, de asemenea, la un şablon pentru acţionarii majori ai MDB cu privire la modul de evaluare a impactului angajamentelor de capital apelabile în bugetele lor, în cazul în care ar avea loc o solicitare de capital, a spus oficialul.

”Vrem să ţinem cont de specificul fiecărei bănci, dar să ne asigurăm că există un punct comun, astfel încât să putem avea discuţii cu alte părţi interesate şi, foarte important, cu agenţiile de rating. Aceasta ar putea debloca mult mai multă finanţare”, a spus oficialul.

Orice nouă propunere privind tratamentul capitalului apelabil va necesita aprobarea acţionarilor fiecăreia dintre băncile multilaterale de dezvoltare respective, au spus oficialii băncii.

O evaluare independentă comandată de Fundaţia Rockefeller, luna trecută, a concluzionat că principalele componente de creditare ale Băncii Mondiale ar putea creşte creditarea la aproape 900 de miliarde de dolari, dacă agenţiile de rating şi-ar modifica procedurile privind capitalul apelabil.

Oficialul a spus că organismul de conducere al Băncii Mondiale va susţine o nouă declaraţie de viziune, ”de a crea o lume fără sărăcie pe o planetă locuibilă”, şi o serie de alte reforme atunci când se vor întâlni la Maracheş, Maroc, săptămâna aceasta, în timpul reuniunilor anuale ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.