Volvo a stabilit un preț pentru emisiile de carbon din operațiunile sale

Redacția nov. 11, 2021 0 comentarii
Volvo Cars

Producătorul suedez de automobile Volvo a stabilit un preț pentru emisiile de carbon din operațiunile sale de 1.000 de coroane suedeze (116,3 dolari) pe tonă, ca parte a încercărilor de a se asigura că toate proiectele viitoare sunt sustenabile.

Compania a anunțat mișcarea în cadrul discuțiilor globale despre climă din Scoția, în timp ce s-a alăturat unei înțelegeri de a elimina treptat mașinile și furgonetele pe bază de combustibili fosili.

Negociatorii de la discuțiile COP26 încearcă să finalizeze regulile pentru a crea o piață internațională a carbonului. Mai simplu, ar permite unor țări să plătească altora pentru a reduce emisiile – cu scopul de a împinge banii atât de necesari în proiecte ecologice din întreaga lume.

Volvo a declarat că a fost primul producător de automobile care a stabilit un astfel de preț, ca parte a obiectivului său de a fi o companie neutră din punct de vedere climatic până în 2040. Prețul este dublu față de costul actual al carbonului în schema de comercializare a carbonului a Uniunii Europene.

În viitor, fiecare proiect de mașină nouă va trece printr-o „verificare a sustenabilității”, cu un preț al carbonului atribuit pe toată durata de viață a vehiculului, pentru a se asigura că va fi profitabil.

„Un preț global și echitabil pentru CO2 este esențial pentru ca lumea să își atingă ambițiile climatice și cu toții trebuie să facem mai mult”, a declarat Björn Annwall, director financiar, într-o declarație citată de Reuters.

Volvo a semnat Declarația de la Glasgow privind mașinile și furgonetele cu emisii zero, împreună cu colegi din industrie, precum Ford sau General Motors, cu scopul de a pune capăt producției de motoare cu ardere internă până în 2040.

Sursa foto: Volvo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *