Biroul BNP Paribas din Frankfurt a fost percheziționat în cadrul unei anchete privind fraude fiscale

BNP Paribas building Foto: BNP sediu, Canada/ Facebook

BNP Paribas a declarat miercuri că procurorii au percheziționat sediul său din Frankfurt în cadrul unei investigații de lungă durată privind o schemă de fraudă fiscală de mai multe miliarde de euro cunoscută sub numele de “cum-ex” și că a cooperat pe deplin, transmite Reuters.

Procurorii germani au declarat că efectuează de marți o percheziție la o instituție bancară din Frankfurt în legătură cu cum-ex, fără a numi banca.

“Așa cum am făcut deja de la începutul investigației în 2017, continuăm să cooperăm pe deplin cu procurorul, în conformitate cu cerințele legale”, a declarat un purtător de cuvânt al băncii.
Procurorii au precizat că ancheta lor a implicat și percheziții la reședințe private din trei landuri germane și se concentrează asupra a 58 de suspecți care au fost sau sunt activi din punct de vedere profesional pentru bancă.

Măsura vizează găsirea de e-mailuri și corespondență scrisă relevante, au precizat aceștia.

Aproximativ 130 de ofițeri de poliție, procurori și investigatori fiscali sunt implicați, au precizat aceștia.

Schema de tranzacționare cum-ex, care a înflorit după criza creditelor din 2008, presupunea tranzacționarea rapidă a acțiunilor companiilor în preajma zilelor de plată a dividendelor, estompând proprietatea asupra acțiunilor și permițând mai multor părți să solicite reduceri.
Scandalul a afectat cercurile politice și financiare germane, iar legislatorii susțin că a costat contribuabilii miliarde de euro.

Un număr mare de bănci au fost percheziționate de procurorii care investighează posibilele abateri, sucursalele germane ale Barclays, Bank of America și Morgan Stanley numărându-se printre cele percheziționate în ultimele luni.

Oficialii guvernamentali spun că ancheta implică aproximativ 100 de bănci de pe patru continente și cel puțin 1.000 de suspecți.

Foto: BNP sediu, Canada/ Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *