SUA impune taxe de import producătorilor de panouri solare care şi-au terminat produsele în ţările din Asia de Sud-Est, pentru a evita tarifele la mărfurile fabricate din China

panouri fotovoltaice Dedeman Simtel

Statele Unite au finalizat vineri decizia de a impune taxe de import producătorilor de panouri solare care şi-au terminat produsele în ţările din Asia de Sud-Est, pentru a evita tarifele la mărfurile fabricate din China, potrivit unui oficial înalt al Departamentului pentru Comerţ, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Decizia, care reflectă în mare măsură o constatare preliminară făcută de agenţie în decembrie, a fost criticată de cumpărătorii de panouri solare care se bazează pe produse ieftine fabricate în străinătate pentru a-şi face proiectele competitive.

Dar este o veste bună pentru mica industrie de producţie solară din SUA, care de ani de zile s-a luptat să concureze cu bunurile chinezeşti şi se bucură de investiţii reînnoite datorită subvenţiilor disponibile prin legea emblematică a preşedintelui american Joe Biden privind schimbările climatice.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

O anchetă a Departamentului pentru Comerţ a constatat că filiale ale companiilor chineze BYD, Trina Solar, Longi Green Energy şi Canadian Solar evitau tarifele americane pentru celulele şi panourile solare din China prin efectuarea de procesări minore pentru a-şi termina produsele în Cambodgia, Malaezia, Thailanda şi Vietnam, înainte de a le expedia pe piaţa din SUA.

Aceste ţări furnizează aproximativ 80% din panourile importate de SUA.

De asemenea, agenţia va impune taxe companiei New East Solar, deoarece a refuzat să coopereze cu un audit la faţa locului al operaţiunilor sale din Cambodgia, a spus oficialul.

Alte companii care operează în acele ţări au capacitatea de a urma un proces de certificare pentru a demonstra că nu eludează tarifele.

Pentru a deveni certificate, celulele şi panourile solare trebuie să conţină componente non-chineze.

Statele Unite au instituit taxe antidumping timp de un deceniu pentru produsele solare fabricate în China, după ce o anchetă a Departamentului pentru Comerţ a descoperit că producătorii chinezi primeau subvenţii guvernamentale neloiale, care le-au menţinut preţurile artificial de scăzute.

Companiile şi altele se vor confrunta cu aceleaşi niveluri ale taxelor pe care Statele Unite le evaluează deja pentru produsele lor fabricate în China. Cu toate acestea, nu vor fi aplicate până în iunie 2024, datorită unei derogări de doi ani din partea administraţiei Biden, care a fost menită să asigure aprovizionarea  cu panouri în timp ce producţia internă creşte.

Trina Solar, care spune că a investit sute de milioane de dolari în producţia de celule şi module în Thailanda şi Vietnam, a criticat vineri decizia Comerţului, spunând că ”va creşte costurile totale ale aproape tuturor produselor solare destinate SUA, deoarece va limita aprovizionarea, într-un moment în care cererea de energie solară creşte puternic”.

Comentarii

  1. Acum 25 de de ani, China cumpără celule din SUA pentru a face panouri in China. SUA a interzis exportul de celule către companiile chineze. China a făcut eforturi și a dezvoltat propria industrie de celule, iar SUA care producea peste 70% din celule a devenit nesemnificativă, sub 10%. Acum SUA interzice importul de celule din China că să-și salveze industria muribundă a celulelor fotovoltaice. Astfel, peste 20 de ani o să vedem că SUA impun taxe de 500%pe importul de microprocesoare din China pentru a-și salva industria locală, că azi au avut “inspirația” să interzică exportul de microprocesoare către china. Și de fiecare dată spune că face asta din cauza concurenței “neloaiale” a Chinei.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.