Șeful Mercedes: Costurile pentru producţia de vehicule electrice vor rămâne mai mari decât ale celor cu motoare cu ardere internă, “în viitorul previzibil”

masini electrice Sursa foto: Lektri.co

Costurile variabile pentru producţia de vehicule electrice vor rămâne mai mari în comparaţie cu modelele cu motoare cu ardere internă, în viitorul previzibil, a declarat duminică directorul general al Mercedes-Benz, adăugând că acest lucru va continua să alimenteze concurenţa intensă, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Comentariile lui Ola Kaellenius vin în momentul în care Mercedes-Benz a dezvăluit mai multe detalii despre cea mai nouă arhitectură a sa de vehicul electric, sedanul electric compact CLA, care va fi lansat anul viitor şi va viza o autonomie de rulare cu 30% până la 35% mai mare.

“Costurile variabile pentru o maşină electrică sunt mai mari. Aşa va rămâne în viitorul previzibil”, a spus Kaellenius jurnaliştilor la Salonul auto IAA din München, adăugând că costurile mai mari nu ar putea fi transferate clienţilor pe o bază similară.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Costurile variabile care măresc preţul producţiei de vehicule electrice includ materiile prime pentru baterii, dezvoltarea de software şi preţurile electricităţii.

Kaellenius a spus că acesta este motivul pentru care grupul lucrează pentru a optimiza costurile fixe şi alocarea resurselor pentru a atinge aceeaşi profitabilitate cu maşinile electrice ca şi cu motoarele cu ardere internă.

Noul CLA vizează o utilizare a puterii de 12 kilowaţi-oră la 100 de kilometri şi o autonomie de 750 de km, în comparaţie cu 17 până la 18 kWh la 100 de km într-un SUV compact EQA 350, modelul Mercedes oferit astăzi.

Întrebat cât de mult a redus noua clasă CLA costurile faţă de generaţia anterioară, Markus Schaefer, director pentru tehnologie al Mercedes-Benz, a spus că se îndreaptă către un nivel de reducere a costurilor cu 50%.

Bateriile pentru CLA vor fi produse de furnizorul cheie CATL şi ACC, la care Mercedes deţine o treime.

CLA, care va intra în producţie anul viitor şi va ajunge pe piaţă din 2025, este o încercare de a reduce complexitatea dezvoltării modelelor, care a crescut semnificativ în ultimii ani, a spus Schaefer.

Mercedes-Benz va oferi versiuni hibride şi integral electrice, nefiind planificate versiuni diesel.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: