FMI face planuri de revenire la birou: angajații instituției financiare ar putea lucra în sistem hibrid

sigla fmi la intrarea in sediul institutiei Sursa foto: Worldatlas.com

Fondul Monetar Internaţional face planuri pentru revenirea personalului la cartierul său general din Washington, iar instituţia financiară internaţională analizează o strategie care ar permite angajaţilor să lucreze de acasă câteva zile pe săptămână, transmite agenția Bloomberg, citată de Agerpres. Metoda ar  putea diminua necesarul de spaţii de birouri al FMI.

Potrivit unor surse, angajaţilor FMI, care au lucrat de acasă începând de anul trecut din cauza Covid-19, li se va permite să continue să facă acest lucru, în cadrul unui program pilot. Acesta ar urma să demareze în luna septembrie. Asta chiar dacă măsurile de urgenţă sanitară urmează să fie relaxate în Washington.

Majoritatea angajaţilor care vor alege să lucreze de acasă ar urma să poată face acest lucru două sau trei zile pe săptămână, în cadrul unui plan discutat luna trecută de boardul executiv al FMI, susţin sursele consultate de Bloomberg. Peste 90% dintre cei aproximativ 2.700 de angajaţi ai FMI locuiesc în Washington.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Chiar dacă FMI intenţionează să păstreze în viitorul apropiat cele două clădiri care formează cartierul său general din Washington, la reuniunea boardului executiv de luna trecută a fost discutată şi problema dacă Fondul are nevoie de un spaţiu de birouri mai mic, şi dacă, eventual, ar putea să vândă o clădire de 12 etaje cunoscută sub denumirea de HQ2. Acest plan ar presupune că angajaţii vor împărţi birourile şi spaţiile de lucru atunci când sunt în telemuncă cu angajaţii care sunt prezenţi fizic la birou.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

De asemenea, angajaţii FMI, care provin din 150 de ţări, vor putea lucra de oriunde doresc în lume timp de până la o lună pe an, au mai dezvăluit sursele.

Purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, a informat că instituţia nu a luat încă o decizie cu privire la planurile referitoare la munca de acasă. “Suntem încă într-o etapă preliminară în evaluarea diferitelor opţiuni cu privire la aranjamentele de muncă. Obiectivul general va fi întotdeauna ca, indiferent de aranjamentele de muncă, să asigurăm sănătatea şi siguranţa personalului nostru şi să continuăm să oferim cele mai bune servicii statelor membre”, a informat Gerry Rice.

FMI este ultimul exemplu de instituţie care caută modalităţi pentru a se adapta la revenirea angajaţilor la birou după un an de muncă de acasă. Companii precum Google, Ford Motor Co. şi Citigroup Inc. au promis o mai mare flexibilitate cu privire la aranjamentele de muncă însă, pe de altă parte, mulţi directori de companii au lăudat în mod public importanţa revenirii angajaţilor la birou.