Elena Udrea scapă definitiv de dosarul Hidroelectrica ca urmare a deciziilor CCR privind prescripția

elena udrea InquamPhotos Octav Ganea Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Udrea scapă definitiv de dosarul Hidroelectrica, după ce speța a fost închisă din cauza prescripției, în urma deciziei Curții Constituționale. Instanța a dispus confiscarea a 3,4 milioane de euro.

Decizia în prima instanță a fost dată în aprilie 2023, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a respins acum contestația DNA.

În dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea era acuzată de procurorii DNA că ar fi primit de la magnatul Energiei, Bogdan Buzăianu, o geantă cu 3,8 milioane de euro cash și acțiuni în valoare de 900.000 de euro la EVZ.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Fostul ministru se află în pușcărie fiind condamnat definitiv în dosarul Gala Bute la 6 ani de detenție pentru luare de mită. În acest caz, Înalta Curte de Casație și Justiție a ținut cont de decizia CJUE din 21 decembrie 2021 potrivit căreia în dosarele cu fonduri europene și corupție nu trebuie să țină cont de deciziile CCR privind așa zisa nelegală compunere a completurilor de 3 și 5 judecători de la ÎCCJ, dacă există riscul prescrierii faptelor. În dosarul Hidroelectrica, Curtea de Apel București a respins cererea DNA de sesizare a Curții de Justiție a UE.

Minuta instanței: „Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. În baza art. 421 alin. (1) pct. 2 lit. b) din Codul de procedură penală respinge, ca nefondate, apelurile declarate Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpata Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei penale nr. 66/F din data de 11.04.2023, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Sec?ia a I-a Penală, în dosarul nr. 3650/2/2019. În baza art. 415 din Codul de procedură penală ia act de retragerea apelului declarat de apelantul Păunescu Bobby George Marius împotriva aceleiaşi sentinţe penale. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă pe apelanta intimată inculpată Udrea Elena Gabriela la plata sumei de 600 lei, iar pe apelantul Păunescu Bobby George Marius la plata sumei 300 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronun?ată prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instan?ei, astăzi, 04.06.2024.”

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: