Instanța supremă din Brazilia afirmă că platforma de social media X a plătit amenzile către altă bancă

twitter, X, retea de socializare, elon musk Sursa foto: ALAIN JOCARD / AFP

Curtea Supremă a Braziliei a declarat vineri că avocații care reprezintă platforma de social media X nu au plătit amenzile la banca corespunzătoare, amânând decizia de a permite sau nu firmei de tehnologie să reia serviciile în Brazilia, scrie Reuters.

Plata amenzilor, pe care avocații X au susținut că firma le-a achitat corect, este singura măsură în suspensie cerută de instanță pentru a autoriza X să opereze din nou în Brazilia.

X a fost suspendat de la sfârșitul lunii august în Brazilia, una dintre cele mai mari și mai râvnite piețe ale sale, după ce nu a respectat ordinele judecătorești legate de moderarea discursurilor instigatoare la ură și nu a numit un reprezentant legal în țară, așa cum cere legea.

Mai devreme în cursul zilei de vineri, platforma X, deținută de miliardarul Elon Musk, a depus o nouă cerere de restabilire a serviciilor sale în Brazilia, afirmând că a plătit toate amenzile restante.

Ca răspuns la cerere, judecătorul Alexandre de Moraes de la Curtea Supremă a solicitat ca plata să fie transferată la banca potrivită.

El a stabilit, de asemenea, că, odată ce amenzile vor fi soluționate, procurorul general al Braziliei își va da avizul cu privire la recentele solicitări făcute de echipa juridică a X din Brazilia, care a încercat să obțină restaurarea platformei în țară.

În urma deciziei luate vineri de Moraes, avocații X au solicitat din nou instanței autorizația de a relua operațiunile în Brazilia, negând că societatea ar fi plătit amenzile în contul greșit și afirmând că nu văd necesitatea consultării procurorului general înainte de ridicarea interdicției.

După ce a făcut cale întoarsă și a urmat ordinele instanței supreme în ultimele săptămâni, inclusiv blocarea unor conturi care fac obiectul unei investigații, societatea a solicitat instanței la 26 septembrie să îi permită să reia serviciile în Brazilia.

Cu toate acestea, Moraes a decis la momentul respectiv că X mai trebuie să plătească puțin peste 5 milioane de dolari în amenzi pendinte înainte ca suspendarea să fie ridicată.

Vineri, avocații X au declarat Curții Supreme că societatea a plătit amenzi în valoare de 28,6 milioane de reali (5,24 milioane de dolari), conform unui document consultat de Reuters.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.