Tesla, venituri record de 13,76 miliarde de dolari în trimestrul III. Compania are probleme cu deschiderea noilor fabrici din SUA și Germania din cauza lanțurilor de aprovizionare

statie incarcare, Tesla, Timisoara Sursa foto: Economedia

Tesla a anunțat că viitoarele sale fabrici și problemele din lanțului de aprovizionare își vor exercita presiunea asupra marjelor de profit, după ce a depășit așteptările cu veniturile din trimestrul trei susținute de livrări record. Cel mai valoros producător auto din lume a rezistat pandemiei și crizei globale a lanțului de aprovizionare mai bine decât rivalii, înregistrând venituri record pentru al cincilea trimestru consecutiv în perioada iulie-septembrie, alimentat de o creștere a producției la fabrica sa chineză.

Condusă de miliardarul Elon Musk, Tesla se confruntă cu provocări de a-și menține creșterea câștigurilor în fața unei penurii prelungite de cipuri, iar fabricile sale încep producția în Berlin și Texas anul acesta.

„Există o serie de necunoscute necunoscute pe care trebuie să le rezolvăm”, a spus directorul financiar Zachary Kirkhorn,. “Suntem cam în acest mediu incert în ceea ce privește structura costurilor”, a spus el, referindu-se la fluctuațiile de preț ale materiilor prime precum nichelul și aluminiul.

Musk a lipsit pentru prima dată la apelul trimestrial privind câștigurile.

Tesla a spus că își propune să crească producția în trimestrul al patrulea față de trimestrul precedent, adăugând că „mărimea creșterii va fi determinată în mare măsură de factori externi”.

Acțiunile Tesla, în creștere cu aproximativ 23% în acest an, au scăzut cu aproximativ 0,6% în tranzacțiile extinse miercuri.

Veniturile din al treilea trimestru au crescut la 13,76 miliarde dolari de la 8,77 miliarde dolari cu un an mai devreme. Analiștii se așteptau la venituri de aproximativ 13,63 miliarde de dolari.

Marja brută Tesla pentru automobile, cu excepția creditelor de mediu, a crescut la 28,8%, de la 25,8% în trimestrul anterior.

De asemenea, Tesla a redus costurile cu utilizarea mai multor piese chinezești, inclusiv baterii. Compania a înregistrat vânzări solide în China, unde fabrica sa din Shanghai a depășit fabrica Tesla din Fremont, California, în ceea ce privește producția.

“Credem că acest lucru reflectă, de asemenea, mixul, fabrica sa din China cu costuri mai mici reprezentând un procent mai mare din producția totală și fabrica din Fremont, California, reprezentând o pondere în scădere”, a spus Garrett Nelson, analist senior de acțiuni la CFRA Research.

În al treilea trimestru, Tesla a înregistrat venituri de 279 milioane dolari din vânzările de credite de mediu, cel mai scăzut nivel din ultimii aproape doi ani. Producătorul de mașini electrice vinde creditele sale de mediu în exces către alți producători de automobile care încearcă să respecte reglementările globale.

Sursa foto: Economedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *