Grupul chinez care deține TikTok a avut anul trecut venituri de 58 de miliarde de dolari, în creștere cu 70% față de 2020

tiktok Sursa foto: Pixabay

Veniturile grupului chinez ByteDance Ltd., proprietarul popularei aplicaţii video TikTok, au crescut anul trecut cu 70% până la aproximativ 58 de miliarde de dolari, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Chiar dacă o creştere a veniturilor cu 70% în ritm anual este una impresionantă, pentru ByteDance este vorba de o încetinire, având în vedere că în 2020 veniturile sale totale au crescut cu 100% până la 34,3 miliarde de dolari. Însă pe parcusul anului trecut autorităţile chineze şi-au înăsprit controlul asupra companiilor de tehnologie, ceea ce a afectat şi veniturile ByteDance.

Şi alte mari companii chineze de tehnologie, precum Tencent şi Alibaba, au raportat o încetinire a ritmului de creştere a veniturilor ca urmare a acţiunilor autorităţilor de reglementare, care au introdus noi reguli ce au avut un impact asupra modului în care companiile de tehnologie fac afaceri şi interacţionează cu utilizatorii.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

ByteDance este una din cele mai mari companii private de tehnologie din lume, iar cele mai recente tranzacţii de pe piaţa secundară de private-equity au evaluat compania chineză la aproximativ 300 miliarde de dolari, potrivit calculelor Reuters. Pe lângă TikTok, grupul ByteDance deţine şi alte aplicaţii precum Douyin, versiunea chineză a TikTok, agregatorul de ştiri Jinri Toutiao şi platforma de video-streaming Xigua.

TikTok a înregistrat o creştere explozivă a numărului de utilizatori la nivel mondial în ultimii ani, în pofida faptului că a intrat în vizorul autorităţilor de reglementare din SUA şi alte regiuni.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: