Presă: Liderii UE au propus ca sancțiuni interzicerea comerțului cu Donbas, interzicerea accesului în UE a unor politicieni ruși și nerecunoașterea pașapoartelor din Donbas / Ungaria s-a opus sancțiunilor

separatisti prorusi, donbas, lugansk, donețk, ucraina, rebeli, atac, conflict, armat Sursa foto: ANATOLII BOIKO / AFP

Ambasadorii statelor membre UE discută marți la Bruxelles despre impunerea de sancțiuni după ce Rusia a recunoscut independența republicilor separatiste din Donbas și a trimis forțele armate. Liderii UE au propus ca sancțiuni interzicerea importului și exportului cu Donbas, interzicerea accesului în UE a unor politicieni ruși și nerecunoașterea pașapoartelor emise cetățenilor din Donbas, transmit Polico și The Guardian.

Propunerea Comisiei Europene, prin Serviciul de Acțiune Externă, vizează sancționarea a 27 de persoane și entități implicate în decizia Kremlinului de recunoaștere a independenței republicilor secesioniste Luhansk și Donețk, sancționarea celor 351 de membri ai parlamentului rus care au votat în favoarea independenței, precum și a comandaților forțelor ruse de ocupație, potrivit The Guardian.

Ungaria s-a opus însă acestor sancțiuni, potrivit The Guardian, care arată că ambasadorul lui Viktor Orban la UE a cerut continuarea dialogului cu Moscova.

Miniștrii afacerilor externe din UE se întâlnesc marți în încercarea de a agrea sancțiuni la adresa Rusiei. Pentru impunerea de sancțiuni e nevoie de unanimitatea tuturor celor 27 de state membre.

Foto: Trupe de ocupație ruse din Donbas (Sursa foto: ANATOLII BOIKO / AFP)

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: