Alexandru Stănescu (PSD), fratele liderului Paul Stănescu, a demisionat din funcția de vicepreședinte ANRE

Alexandru Stanescu Sursa foto: Facebook / Alexandru Stanescu

Fratele secretarului general PSD Paul Stănescu, Alexandru Stănescu, a demisionat miercuri din funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), unde fusese numit la sfârșitul anului trecut, potrivit unui comunicat de presă.

Numirea lui Stănescu a fost puternic criticată în spațiul public. Fratele secretarului general al PSD nu are nici o legătură cu domeniul energiei, ci s-a remarcat cu afaceri în agricultură. Fost deputat în legislatura trecută, Stănescu a fost vicepreședinte la Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Potrivit surselor G4Media.ro, PSD ar urma să-l propună în locul lui Stănescu pe Iulian Iancu, un alt personaj controversat. Iulian Iancu, fost președinte al comisiei pentru industrie și servicii din Camera Deputaților, a fost unul dintre oamenii-cheie din PSD care au instrumentat modificarea legislației ce a avut ca rezultat plecarea companiei americane ExxonMobil din România.

Comunicatul PSD:

Începând cu data de 3 martie 2022, domnul Alexandru Stănescu, propus de grupul parlamentar al PSD pentru funcția de membru în comitetul de reglementare al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE), își încetează mandatul, la cerere.

„Am înaintat în această dimineață Parlamentului demisia din funcția de membru în comitetul de reglementare al ANRE. Am luat această decizie pentru a mă putea dedica în continuare unor proiecte care îmi solicită întreaga implicare. Mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată”, a declarat Alexandru Stănescu.

În perioada 2012–2020 Alexandru Stănescu a fost deputat PSD, vicepreședinte, apoi președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. (Sursa foto: Facebook / Alexandru Stanescu)

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: