Industria chineză rămâne fără muncitori și provizii pe măsură ce valul Covid se extinde

munictor industrie Sursa foto: Pixabay

Companiile chinezești se confruntă cu un val de coronavirus care imobilizează forța de muncă, amenință să închidă liniile de producție ale fabricilor și aduce haos în lanțurile de aprovizionare, deoarece șoferii de camioane cedează la Covid-19, perturbări care, potrivit analiștilor, vor aduce durere pe termen scurt, dar vor grăbi ieșirea Chinei din izolarea pandemică, scrie Financial Times.

Întoarcerea bruscă de la politica strictă de izolare a președintelui Xi Jinping, care prevedea zero Covid, a făcut ca varianta Omicron a virusului să se răspândească în mai multe orașe mari. Capitala este în fruntea valului de infecții, peste jumătate din populația de 21 de milioane de locuitori a Beijingului fiind infectată, potrivit unor estimări.

Această creștere a luat prin surprindere oficialii și companiile. Un director executiv al unui mare azil de bătrâni din capitală a declarat că guvernul a cerut marilor întreprinderi de stat, inclusiv China Resources și Sinopharm, să crească producția de medicamente pentru febră, după ce locuitorii bolnavi din Beijing au golit rafturile farmaciilor.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

În timp ce angajații de la birouri trec la lucrul de acasă, multe fabrici din regiunile cu epidemii din ce în ce mai extinse funcționează cu un personal din ce în ce mai redus, deoarece muncitorii se dau bolnavi.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Un șef al unei fabrici de plăci de circuite imprimate din provincia estică Shandong a declarat că doar 20% din personal a venit la muncă vineri, restul fiind bolnavi cu Covid. „Unul după altul a fost testat pozitiv. Sunt îngrijorat că va trebui să închid fabrica”, a declarat acesta.

În timp ce China a executat o plecare dramatică de la zero-Covid, companiile au fost lăsate fără nicio direcție în ceea ce privește gestionarea creșterii bruște a numărului de cazuri. După ce anterior operau în conformitate cu orientări stricte transmise de guvernele locale, șefii fabricilor fie slăbesc acum toate controalele, fie revin la vechiul manual de izolare a forței de muncă pentru a menține liniile de producție în funcțiune.

În alte părți, șefii fabricilor au renunțat la restricții precum testarea PCR și izolarea lucrătorilor de restul populației, așa cum fusese impus de autoritățile locale în cadrul programului „Covid zero”.

Jörg Wuttke, președintele Camerei de Comerț a UE în China, a declarat că ar fi din ce în ce mai greu de susținut pentru producători să se bazeze pe acest model cu circuit închis. El a spus că amploarea uriașă a valului de ieșire și lipsa măsurilor de suprimare a răspândirii sale înseamnă că aceste strategii nu vor mai funcționa.

Răsturnarea dramatică a măsurilor de control Covid este subliniată de eliminarea rapidă a restricțiilor în cea mai mare fabrică de iPhone din lume. În octombrie, muncitorii de la campusul Zhengzhou al Foxconn, producător sub contract al Apple, au organizat o grevă după ce un focar de Covid a dus la închiderea lor în dormitoare, cu alimente și provizii medicale reduse.