A căzut ultima barieră din calea excluderii Rusiei din sistemul global de plăți bancare: Ungaria ar fi de acord cu deconectarea din SWIFT

swift Foto: bankinfosecurity.asia

Ungaria ar fi de acord cu excluderea Rusiei din sistemul global de plăți bancare, anunță premierul polonez, Mateusz Morawiecki, într-o postare pe Twitter.

“Astăzi am vorbit din nou cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán. Și m-a asigurat încă o dată de sprijinul său pentru sancțiuni de amploare împotriva Rusiei. Inclusiv despre blocarea sistemului SWIFT”, a fost emsajul polonezului.

“Decizia oficială nu a fost încă emisă, dar pregătirile tehnice pentru luarea deciziei și implementarea acestei sancțiuni au început deja. Întreaga linie a diplomației ucrainene a funcționat – de la președintele Ucrainei până la atașatul la ambasada ucraineană. Le mulțumesc miilor de oameni, inclusiv diasporei ucrainene, care fac presiuni asupra guvernelor lor să susțină această decizie. Diplomații ucraineni dedică această victorie tuturor apărătorilor Ucrainei”, a fost mesajul ministrului de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

O decizie de a deconecta Rusia de la sistemul global de plăți interbancare SWIFT va fi luată în câteva zile, a declarat un guvernator de bancă centrală din zona euro pentru Reuters.

„SWIFT e o chestiune de timp, foarte scurt timp, câteva zile”, a spus guvernatorul, care a cerut să nu fie numit.

„Este suficient? Nu. Este necesar? Absolut! Sancțiunile vor avea sens doar dacă există costuri de ambele părți, iar asta chiar va costa”, a menționat bancherul.

Ungaria rămăsese ultima țară care se opunea fățiș deconectării Rusiei de la SWIFT, după ce alte state europene au făcut concesii în această direcție.

Italia nu își va folosi dreptul de veto pentru a împiedica deconectarea Rusiei de la sistemul global de plăți interbancare SWIFT, a declarat vineri ministrul italian de externe Luigi Di Maio, potrivit Reuters.

Anterior, Cipru a decis că nu va bloca decizia de a deconecta Rusia de la sistemul internațional de plată SWIFT, a transmis ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

Și Germania și-a mai domolit opoziția, ministrul de Finanțe Christian Lindner afirmând vineri că Germania este „deschisă” să excludă Rusia din sistemul internațional de plăți SWIFT, dar este necesar să se evalueze consecințele unei astfel de decizii asupra propriei economii.

Italia, Cipru, Germania, și Ungaria erau țările care s-au opus în UE deconectării Rusiei de la SWIFT.

Statele de estul Europei cer cu fermitate deconectarea Rusiei de la sistemul de plăți interbancare Swift, ceea ce ar paraliza practic sistemul bancar din Rusia. Cele mai vocale sunt Polonia, Estonia, Letonia și Lituania.

SUA, Canada și Marea Britanie sunt de asemenea pro unei decizii de a deconecta Rusia de la SWIFT.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: