Activitatea economică a SUA a fost mai slabă decât se estima anterior în fiecare dintre primele trimestre în perioada 2020-2022

drapel SUA dolari

Activitatea economică a SUA a fost mai slabă decât s-a estimat anterior în fiecare dintre primele trimestre ale anilor 2020, 2021 şi 2022, în urma cheltuielilor de consum mai scăzute, arată datele revizuite publicate joi de Biroul naţional pentru analize economice (BEA), transmite Reuters, citat de Agerpres.

Nu sunt dovezi că a fost o problemă legată de periodicitatea reziduală, care a afectat datele privind PIB-ul în urmă cu câţiva ani, a dat asigurări BEA.

Guvernul ajustează datele economice pentru a elimina fluctuaţiile, dar în unele cazuri statisticile au fost afectate de efectele sezoniere. Problema a fost rezolvată în 2018 însă până atunci, periodicitatea reziduală tindea să diminueze activitatea economică în primul trimestru.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Am pus în practică un set de protocoale şi mecanisme pentru a ne asigura că nu vom avea periodicitate reziduală”, le-a spus jurnaliştilor Dave Wasshausen, director în cadrul BEA.

Conform datelor revizuite, Produsul Intern Brut al SUA a înregistrat în ritm anual o scădere de 5,3% în primul trimestru din 2020, faţă de un declin de 4,6% anunţat anterior. Dar pe ansamblul lui 2020 datele au fost revizuite în creştere cu 0,6 puncte procentuale, indicând o contractare a economiei de 2,2%, pe fondul performanţelor mai bune din trimestrele trei şi patru.

Produsul Intern Brut al SUA a înregistrat în ritm anual o creştere de 5,2% în primul trimestru din 2021, faţă de un avans de 6,3% anunţat anterior, în urma cheltuielilor de consum mai scăzute. Creşterea pe ansamblul anului 2021 a fost revizuită la 5,8%, de la 5,9%, în urma modificării datelor privind cheltuielile guvernamentale şi investiţiile fixe.

În 2022, economia americană s-a contractat cu 2% în primul trimestru, faţă de un declin de 1,6% anunţat anterior, în urma cheltuielilor de consum mai scăzute. Dar pe ansamblul lui 2022 datele au fost revizuite în scădere cu 0,2 puncte procentuale, indicând un avans de doar 1,9%.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. E perfect normal cand le dai bartai dobanda la ciorap. Totusi, treaba cu dobanda nu e numai sa imbogateasca putorile. E vorba sa usuce ca un erbicid toate afacerile paguboase si sa coboare din pom Specula.

    Pretul va fi pe masura insa mi-as dori sa nu se opreasca pana nu ispravesc. Aia e, apare BRICS/HalfWorld, mai mult Capitalism !

    Traim intr-un monopol pagubos pe care cred ca pana si America il uraste si nu ma refer la cetatenii ei de rand(care-l urasc sigur)… S-or fi plictisit si ‘reptilienii’ de stagnare…

    Pana si tatal lor, Adam Smith, zicea ca ‘monopolul este tatal tuturor relelor’.

    Asa, in competitie, mai scad preturile, munceste lumea mai cu spor, mai mult umor, alt BPM, longer lifespans, happier people. Perfectly possible. All it needs is enough Sanity !

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.