Administraţia Biden investighează producătorul Huawei. Se suspectează că echipamentele chinezilor ar putea capta informaţii sensibile din baze militare şi depozite de rachete 

Huawei Facebook

Administraţia Biden investighează producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei din cauza temerilor că turnurile celulare americane echipate cu echipamentul său ar putea capta informaţii sensibile din baze militare şi depozite de rachete pe care compania le-ar putea transmite apoi Chinei, au spus două persoane familiare cu chestiunea, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Autorităţile sunt îngrijorate că Huawei ar putea obţine date sensibile despre exerciţiile militare şi despre starea de pregătire a bazelor şi a personalului prin intermediul echipamentelor, a spus una dintre persoane, solicitând anonimatul, deoarece ancheta este confidenţială şi implică securitatea naţională.

Ancheta neraportată anterior a fost deschisă de Departamentul de Comerţ la scurt timp după ce Joe Biden şi-a preluat mandatul la începutul anului trecut, au spus sursele, în urma implementării regulilor pentru punerea în aplicare a unui ordin executiv din mai 2019, care a dat agenţiei autoritatea de investigare.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Agenţia a citat Huawei în aprilie 2021, pentru a afla politica companiei privind partajarea datelor cu părţi străine pe care echipamentele sale le-ar putea capta de pe telefoane mobile, inclusiv mesaje şi date de geolocalizare, potrivit documentului de 10 pagini văzut de Reuters.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Departamentul de Comerţ a spus că nu poate ”confirma sau infirma investigaţiile în curs”. Acesta a adăugat că: ”protejarea siguranţei şi securităţii cetăţenilor americani împotriva colectării de informaţii maligne este vitală pentru protejarea economiei noastre şi a securităţii naţionale”.

Huawei nu a răspuns la o solicitare de comentarii. Compania a negat cu fermitate acuzaţiile guvernului american că ar putea spiona clienţii americani şi ar reprezenta o ameninţare la securitatea naţională.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns la acuzaţiile specifice. Într-o declaraţie trimisă prin e-mail, se spunea: ”Guvernul SUA abuzează de conceptul de securitate naţională şi de puterea statului pentru a face tot posibilul pentru a suprima Huawei şi alte companii de telecomunicaţii chineze, fără a furniza nicio dovadă solidă că acestea constituie o ameninţare la securitatea SUA şi a altor ţări.”

Reuters nu a putut determina ce acţiuni ar putea întreprinde agenţia împotriva Huawei. Opt oficiali actuali şi foşti ai guvernului SUA au spus că ancheta reflectă preocupările persistente de securitate naţională cu privire la companie, care a fost deja afectată de o serie de restricţii din SUA în ultimii ani.