Aeroportul Catania din Sicilia a redevenit operațional, după ce a fost închis duminică din cauza unei erupții a vulcanului Etna

aeroport Catania Sicilia Foto: Aeroport Catania, Facebook

Aeroportul Catania din Sicilia a fost redeschis luni, după ce a fost închis duminică din cauza unei ”cantităţi abundente de cenuşă vulcanică”, în urma unei erupţii a Vulcanului Etna, care a evacuat fum şi cenuşă, relatează agenția AFP, citată de News.ro.

Aeroportul funcţiona luni, începând de la ora locală 9.00 (10.00, ora României), a anunţat gestionarul instalaţiei într-un comunicat, avertizând cu privire la eventuale întârzieri.

”Din cauza activităţii eruptive a Etnei şi a unei cantităţi abundente de cenuşă vulcanică ce a căzut pe aeroport, operaţiunile aeriene sunt suspendate până la restabilirea condiţiilor de securitate”, anunţăa duminică Aeroportul Catania într-un comunicat.

Etna, cu o altitudine de 3.324 de metri, este cel mai activ vulcan din Europa.

El a intrat adesea în erupţie în ultimii 500.000 de ani.

Anul trecut, aproximativ zece milioane de pasageri au tranzitat pe Aeroportul Internaţional Catania, care deserveşte partea de est a Siciliei, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Italia.

Foto: Aeroport Catania, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *