Armata americană vrea să decarbonizeze toate vehiculele ușoare nontactice până în 2027

blindate, armata, militar Sursa foto: Inquam Photos

Armata americană a dezvăluit o strategie climatică care include construirea unei flote de vehicule electrice în următorii ani. Până în 2027, forțele armate urmăresc să decarbonizeze toate vehiculele ușoare netactice înainte de a trece pe teren tactic.

Până în 2035, toate vehiculele non-tactice (NTV) vor fi pur electrice. Flota NTV cuprinde sedanuri, break, SUV-uri, camionete, camioane, camionete și autobuze. Prin urmare, armata va înlocui mașinile cu vehicule electrice și, până în 2035, va începe să decarbonizeze și camioanele și autobuzele mai grele.

Noile politici precum Army Material Command’s (AMC) din septembrie 2021, impun deja ca toate închirierile și achizițiile de vehicule noi pentru misiunile AMC trebuie să fie selecteate mai întâi NTV-urile complet electrice, hibrizii când soluțiile electrice nu sunt disponibile comercial și vehiculele convenționale numai ca excepție.

Când vine vorba de vehicule tactice, în timpul tranziției, armata americană va desfășura vehicule hibride și a spus că, în ultimii trei ani, au fost deja achiziționate 3.000 de mașini hibride.

Cu toate acestea, până în 2035, armata intenționează să înlocuiască vehiculele tactice hibride cu vehicule tactice complet electrice care vor intra în folosință până în 2050. Aceste vehicule vor fi construite special pentru armată.

În consecință, armata americană investește și în infrastructura de încărcare, cu peste 400 de stații de încărcare planificate pentru 2022. Până în 2035, fiecare instalație a Armatei va avea, de asemenea, o microrețea, iar până în 2040 vor să obțină o generare de energie electrică fără carbon pentru misiuni critice în toate facilitățile.

Există peste 130 de baze ale armatei în întreaga lume, iar în timp, capacitatea de încărcare menționată va fi, de asemenea, dezvoltată pentru a se adapta utilizării tactice, dar aceasta rămâne nespecificată. Cu toate acestea, armata a spus că explorează parteneriate cu Forțele Aeriene și Marina pentru a crea o rețea de încărcare pentru toate instalațiile în comun.

„Efectele schimbărilor climatice au afectat lanțurile de aprovizionare, ne-au deteriorat infrastructura și au crescut riscurile pentru soldații armatei și familiile din cauza dezastrelor naturale și a vremii extreme”, a declarat Christine Wormuth, secretarul armatei. „Armata trebuie să se adapteze în întreaga noastră întreprindere și să urmărească în mod intenționat strategii de atenuare a gazelor cu efect de seră pentru a reduce riscurile climatice.”

Armata este un mare poluator și unul dintre cei mai îndrăgiți clienți ai industriei petroliere. Potrivit datelor ONU, dacă ar fi clasată ca națiune, armata SUA ar fi pe locul 47 la nivel global de emisii de carbon.

Obiectivul armatei americane este reducerea emisiilor la 50% din nivelurile din 2005 până în 2032. După aceea, până în 2050 se preconizează emisii nete zero.

Sursa foto: Inquam Photos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *