Autostrada Transilvania: Contestația Strabag la lotul Chiribiș – Biharia câștigat de Precon se judecă la Curtea de Apel București pe 20 septembrie / Ministrul Grindeanu făcuse apel la constructor să nu facă apel la decizia CNSC

Şantier Biharia Chiribiş

Curtea de Apel București va judeca pe 20 septembrie contestația constructorului Strabag la contractul câștigat de Precon pentru lotul Chiribiș – Biharia de pe Autostrada Transilvania, potrivit portalului CAB. Pe 20 septembrie dosarul ajunge în Camera de Consiliu, iar pe 18 octombrie la Complet. Totuși, cel mai probabil, CNAIR și Precon vor semna contractul pentru lotul de 29 de kilometri înainte de decizia Curții de Apel, având la bază soluția CNSC din 8 august care a respins pe fond contestațiile Erbașu și Strabag. După decizia nefavorabilă de la CNSC, doar Strabag a mers mai departe la instanță și a depus apel pe 24 august, deși, pe 10 august, ministrul Sorin Grindeanu făcea un apel nuanțat către constructori să nu continue contestațiile, după cum Economedia a scris aici.

CNAIR a desemnat pe 8 iunie 2023 Asocierea Precon – Citadina câștigătoare a licitației pentru finalizarea lucrărilor pe lotul Chiribiș – Biharia al Autostrăzii A3 Transilvania. Licitația de 877 milioane lei pentru lotul Chiribiș – Biharia cu o lungime de 28 km a fost lansată în august 2022, după ce în mai CNAIR reziliase contractul cu Selina. După rezilierea contractului, Selina a primit certificat negativ și a atacat decizia în instanță. În realitate, Precon ar fi controlată chiar de Beniamin Rus, patronul Selina, potrivit presei din Bihor.

Ofertele au fost depuse de constructori din România, Austria, Ungaria și Turcia. Durata contractului este de 24 de luni din care 6 luni proiectare și 18 execuție:

– CONSTRUCȚII ERBAȘU SA

– Asocierea DUNA GROUP INTERNAȚIONAL KFT – SC ING SERVICE SRL – SC DUNA CONSTRUCȚII RO SRL (Ungaria)

– MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET AS

– Asocierea PRECON TRANSILVANIA SRL – CITADINA 98 SA

– Asocierea SC STRABAG SRL – ANTREPRIZA DE REPARAȚII ȘI LUCRĂRI ARL CLUJ SA.

Pe traseul Autostrăzii Transilvania, de la Cluj-Napoca la vama Borș II, CNAIR nu are contracte semnate pe trei loturi cu o lungime de 96 kilometri: 41 kilometri între Poarta Sălajului și Nușfalău), 26 de kilometri pe Lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș (lotul cu viaductul de 1,7 km de la Suplacu de Barcău) respectiv lotul Chiribiș – Biharia (28 km) câștigat de Precon.

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Comentarii

  1. Papagalilor ! De când vă rugați de un constructor să nu depună contestație ?
    Corectați legea in așa fel încât să se termine cu festivalul contestațiilor.
    Grindeanu DEMISIA !

  2. Mai degreaba sa castiga Strabag lotul decat Selina 2 (Precon). Se vede clar ce avans si ce mobilizare are Strabag pe lotul Chetani – Campia Turzii. Daca dorim sa fie terminat la termen lotul trebuie dat pt Strabag.

  3. Ce mobilizare la strabac,uitați -va la Selina într-un an are aproape terminate centurile la Aleșd și la ani la Beiuș.la Chetani trebuiau să fie gata strabagu da o lălăie că au timp

  4. Asa este. Erbasu face lucrari proaste și in Timisoara. Ba, le si lungește ceea ce creează neplăceri in circulație. Lucrsrile sunt in Rețeaua de termoficare a orașului. O sa vedeți bihorenilor ce vs asteapta cu centura de la Sanmartin ( Băile Felix și 1 Mai) unde este tot Erbasu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *