Banca Centrală a Rusiei a anunţat marţi că a vândut 2.390 miliarde de ruble (26 miliarde de dolari) la o licitaţie repo de o zi

Ruble pixabay.com

Banca Centrală a Rusiei a anunţat marţi că a vândut 2.390 miliarde de ruble (26 miliarde de dolari) la o licitaţie repo de o zi, în condiţiile în care încearcă să menţină o anumită stabilitate financiară, după ce a decis luni să majoreze dobânda de bază de la 9,50% la 20%, pentru a contracara riscurile deprecierii rublei şi inflaţia ridicată, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Nu a existat nicio limită la licitaţia “de reglaj fin” de marţi, care are ca obiectiv sprijinirea băncilor cu lichidităţi, după ce sancţiunile impuse Rusiei în urma invadării Ucrainei au vizat instituţiile financiare şi au dus la prăbuşirea rublei.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a interzis luni persoanelor fizice şi companiilor americane să facă afaceri cu Banca Centrală a Rusiei, Fondul suveran de investiţii al Rusiei şi Ministerul rus de Finanţe.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Deciziile adoptate de Departamentul american al Trezoreriei vor conduce practic la “imobilizarea imediată” a activelor Băncii centrale a Rusiei deţinute în SUA sau de cetăţenii americani, se precizează într-un comunicat al Trezoreriei americane.

Restricţiile adoptate de SUA şi UE cu privire la activele Băncii Centrale a Rusiei vor imobiliza aproape jumătate din fondurile de război ale lui Putin, a estimat un purtător de cuvânt al Trezoreriei americane.

Oficialii americani estimează că Putin dispune de rezerve valutare în valoare de aproximativ 630 miliarde de dolari, iar măsurile anunţate luni sunt destinate să îi limiteze capacitatea de a vinde aceste rezerve pentru a reduce presiunile de finanţare apărute pe piaţa internă din Rusia.

Aceasta este ultima lovitură în cadrul sancţiunilor financiare adoptate de Occident împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei şi este destinată să lovească sistemul financiar rusesc şi aşa slăbit

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: