Banca elvețiană Credit Suisse va trebui să plătească despăgubiri în valoare de 45,5 milioane dolari fiind acuzată de spălare de bani

Credit Suisse

Procurorii elvețieni cer băncii Credit Suisse, a doua cea mai mare bancă din Elveția, să plătească despăgubiri în valoare de aproximativ 45,5 milioane dolari fiind acuzată într-un proces de spălare de bani, proces care urmează să înceapă pe 7 februarie, scrie Reuters.

Procuratura Generală a pus sub acuzare banca în decembrie 2020. Reprezentanții Credit Suisse au declarat că banca respinge acuzațiile nefondate împotriva sa și este convinsă că fostul său angajat este nevinovat. Credit Suisse a declarat pentru Reuters că se va apăra puternic în instanță.

Banca Credit Suisse este acuzată că nu a luat toate măsurile necesare pentru a preveni un angajat să spele bani. Angajatul, un fost manager al Credit Suisse care a fost și el inculpat, este acuzat că a procesat tranzacții în valoare de câteva milioane de franci elvețieni între 2004 și 2008, în ciuda avertizărilor că banii ar putea fi făcuți ilegal.

A doua cea mai mare bancă a Elveției, care încearcă să-și refacă reputația după o serie de scandaluri și plecarea bruscă a președintelui său, a emis săptămâna trecută un avertisment în ceea ce privește profitul din cauza costurilor legale și a încetinirii diviziilor sale de tranzacționare.

pixabay.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.