Banca Wells Fargo restrânge activitățile pe piața ipotecară, unde cândva era lideră

wells fargo Foto: Wells Fargo

Wells Fargo, care a fost mult timp unul dintre cei mai mari jucători din domeniul creditelor ipotecare, face un mare pas înapoi, informează CNN Business. Mișcarea vine în contextul în care Wells Fargo continuă să aibă probleme cu autoritățile de reglementare.

Banca afectată de scandaluri a anunțat marți o schimbare semnificativă pentru a-și concentra activitatea ipotecară pe deservirea clienților băncii și a cumpărătorilor de locuințe aparținând minorităților, în loc să achiziționeze noi clienți.

Wells Fargo a declarat că va renunța, de asemenea, la activitatea sa de corespondent, care cumpără credite acordate de alți creditori, și va reduce dimensiunea portofoliului său de servicii ipotecare.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Retragerea va determina probabil Wells Fargo să concedieze cel puțin o parte din angajați, deși banca nu a anunțat niciun detaliu. Un purtător de cuvânt a refuzat să comenteze eventualele concedieri.

“Ipoteca este un produs de relații important, iar obiectivul nostru este să continuăm să fim principalul creditor pentru clienții băncii Wells Fargo, precum și pentru cumpărătorii de locuințe din rândul minorităților”, a declarat Kleber Santos, șeful departamentului de credite de consum al Wells Fargo, într-un comunicat.

Mișcarea vine în contextul în care Wells Fargo continuă să aibă probleme cu autoritățile de reglementare. Luna trecută, Biroul pentru Protecția Financiară a Consumatorului a ordonat Wells Fargo să plătească o amendă record de 1,7 miliarde de dolari pentru “gestionarea defectuoasă generalizată” pe parcursul mai multor ani, care a afectat 16 milioane de conturi de clienți.

Într-un interviu acordat CNBC, Santos a declarat că problemele juridice ale băncii au contribuit la decizia de a se retrage de pe piața creditelor ipotecare, împreună cu creșterea bruscă a ratelor dobânzilor.

“Suntem foarte conștienți de istoria Wells Fargo din 2016 și de munca pe care trebuie să o facem pentru a restabili încrederea publicului”, a declarat Santos pentru CNBC. “Ca parte a acestei revizuiri, am stabilit că activitatea noastră de creditare imobiliară era prea mare, atât în ceea ce privește dimensiunea generală, cât și domeniul de aplicare.”

Ted Rossman, analist senior al industriei la Bankrate.com, a declarat că Wells Fargo “a fost urmărită de diverse scandaluri de reglementare și, de asemenea, este o perioadă dificilă pentru piața ipotecară în acest moment”.

Rossman a spus că schimbarea băncii “amintește de ceea ce au trecut alte bănci mari, precum Bank of America și Chase, după criza financiară. S-au implicat mai mult în tranzacționare și în cardurile de credit și se concentrează mai puțin pe afacerea cu credite ipotecare, care acum numără printre cei mai mari jucători fintech-uri nebancare precum Rocket Mortgage și loanDepot”.

“Mediul de reglementare, economia și calculul de risc/recompensă de a fi pe piața ipotecară s-au schimbat semnificativ în ultimii ani”, a spus Rossman.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: