Bitcoin a ajuns la 25.000 de dolari, pentru prima dată din august 2022

bitcoin sursa foto: Unsplash

O revenire a Bitcoin a dus criptomoneda la25.000 de dolari pentru prima dată din august, pe fondul unor câștiguri ample pe piețele cripto, investitorii scăpând de îngrijorările legate de o restricție de reglementare din SUA, scrie Bloomberg.

O reprimare în SUA a anumitor produse criptografice, precum și decizia unui organism de reglementare din New York de a pune capăt emiterii de BUSD, al treilea cel mai mare stablecoin, au zdruncinat activele digitale la începutul săptămânii. Dar, de atunci, acestea au extins revenirea de la prăbușirea de anul trecut, inclusiv o creștere de aproape 50% de la începutul anului la Bitcoin.

Prețurile criptograficelor urcă pe măsură ce acțiunile globale avansează. Acestea din urmă au fost impulsionate de pariurile că majorările de dobândă ale Rezervei Federale pot reprima inflația fără a duce SUA în recesiune.

Riscul pentru starea de spirit optimistă de pe piețele globale este că investitorii sunt prea mulțumiți de cât de sus trebuie să ajungă ratele, deoarece o înăsprire monetară prelungită ar putea reduce cererea pentru o varietate de active.

sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *