Comisarul european pentru Justiție: Comisia nu va aproba PNRR-ul Ungariei până când țara nu va face reforme în justiție și nu începe lupta anti-corupție

G4Media iul. 20, 2021 0 comentarii
Didier Reynders

Comisia Europeană nu va aproba Planul de Relansare și Reziliență (PNRR) al Ungariei până când guvernul Viktor Orban nu va implementa reforme în justiție și nu va furniza garanții că marile cazuri de corupție semnalate de OLAF sunt investigate de procurori, a anunțat marți comisarul european pentru Justiției, Didier Reynders, într-un interviu pentru publicația maghiară HVG.

Oficialul european a spus că Ungaria are ”probleme sistemice” cu respectarea statului de drept, iar Comisia Europeană e pregătită să utilizeze toate mijloacele, inclusiv suspendarea fondurilor europene.

Comisarul Reynders a făcut declarațiile pe marginea lansării raportului Comisiei privind respectarea statului de drept în toate cele 27 de state membre UE, raport extrem de critic la adresa Ungariei.

Oficialul european a mai spus că în perioada următoare va cere din nou Ungariei și Poloniei să devină membre ale noului Parchet European, instituție condusă de Laura Codruța Kovesi, pentru a se asigura că marile dosare de corupție din fonduri UE vor fi instrumentate eficient.

Reamintim că Dacian Cioloș, președintele grupului Renew din Parlamentul European, a anunțat încă de acum două săptămâni că executivul european suspendă PNRR-ul Ungariei. Anunțul său a fost criticat dur de oficiali de la Budapesta. (Sursa foto: Didier Reynders / Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *