CTP încheie o obligațiune verde pe patru ani, în valoare de 700 milioane euro

CTP Sursa foto: CTP

Dezvoltatorul şi operatorul de proprietăţi imobiliare logistice şi industriale CTP anunţă că a încheiat, joi, o obligaţiune verde pe patru ani în valoare de 700 de milioane de euro, în cadrul programului său de obligaţiuni pe termen mediu (EMTN), ce se ridică la opt miliarde de euro, scrie Agerpres.

Cererea totală pentru această emisiune a atins un vârf de aproximativ 1,3 miliarde de euro. Preţul cuponului anual din tranşa pe patru ani din ianuarie a fost fixat la 0,875%, comparativ cu 0,625% pentru obligaţiunile verzi pe cinci ani ale CTP emise în septembrie 2021, reflectând creşterea ratelor de piaţă pe fondul unor aşteptări mai mari privind inflaţia, precizează dezvoltatorul.

În acelaşi timp, reprezentanţii companiei menţionează o scădere a costul mediu al datoriei la 1,14% de la 1,19% din septembrie 2021. În prezent, durata datoriei CTP este de 5,9 ani, faţă de 6,2 ani.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

“În 2021, CTP a fost cel mai mare emitent de titluri de creanţă certificate ESG din sectorul imobiliar european, cu un total de 2,5 miliarde de euro plasate în cinci tranşe distincte pe parcursul anului, inclusiv cel mai mic cupon atins vreodată, de 0,5%, pentru o companie imobiliară cu active concentrate pe pieţele din Europa Centrală şi de Est”, se arată în comunicatul citat.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Noua emisiune de titluri de creanţă a avut o distribuţie instituţională largă, fiind vândută în principal către administratorii de active (66% din cele 700 de milioane de euro emise), cel mai mare grup de cumpărători provenind din Benelux (28%), urmat îndeaproape de Marea Britanie/Irlanda (24%), apoi de regiunea DACH (19%) şi Franţa (16%).

Conform companiei, o parte din încasări vor fi folosite de CTP pentru a finanţa oferta publică de cumpărare concomitentă de 168 de milioane de euro pentru obligaţiunile de 2,125% în valoare de 650 de milioane de euro (500 de milioane de euro în circulaţie) cu scadenţa în octombrie 2025. Restul va fi utilizat pentru a acoperi nevoile totale de finanţare anticipate de CTP pentru portofoliul său de dezvoltare în 2022, ceea ce va face ca societatea să îşi ridice portofoliul la un obiectiv de 10 milioane de metri pătraţi GLA până la sfârşitul anului 2022, cu un an mai devreme decât obiectivul stabilit în cadrul IPO-ului său din martie 2021.

De asemenea, capitalul va fi alocat pentru plata anticipată a aproximativ 350 de milioane de euro de datorii mai scumpe, în medie la o rată de aproximativ 2,4%, deţinute de Deutsche Industrie REIT (DIR).

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator şi administrator de proprietăţi imobiliare industriale şi logistice din Europa Continentală după suprafaţa închiriabilă, cu peste 7,1 milioane de mp de spaţii deţinute în nouă ţări, la 30 septembrie 2021. Dezvoltatorul se află în proces de achiziţie a DIR şi s-a angajat să finanţeze o renovare substanţială a portofoliului imobiliar industrial şi logistic al administratorului din Germania, pentru a-l aduce la standarde moderne de sustenabilitate.

În România, compania deţine o suprafaţă totală ce depăşeşte două milioane de metri pătraţi de depozite de clasa A în 15 oraşe: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Târgu Mureş, Caransebeş, Ineu şi Salonta.