Daimler va investi 60 de miliarde de euro în mașini electrice între 2022 și 2026, dar va reduce cheltuielile privind mașinile cu combustie cu 20%

Redacția dec. 3, 2021 0 comentarii
steaua mercedes

Consiliul de supraveghere al Daimler a căzut de acord asupra unui plan de investiții în valoare de peste 60 de miliarde de euro pentru Mercedes-Benz Cars & Vans între 2022 și 2026. Dar, strategia din 2020 de reduce investițiile cu 20% rămâne în picioare și se referă la producția de mașini cu combustie.

Declarația, emisă cu o săptămână înainte ca divizia Cars & Vans să se despartă de Daimler Truck & Buses pe 10 decembrie, spune că producătorul de vehicule de lux își propune să fie în fruntea producției de vehicule electrice și a software-ului după listare.

Planurile existente anunțate în octombrie 2020 pentru a reduce cheltuielile de capital cu 20% față de nivelurile din 2019 până în 2025 rămân în vigoare, se arată în comunicat, iar noile cheltuieli se vor concentra pe electrificare, digitalizare și conducere autonomă.

Creșterea veniturilor nete pe vehicul și implementarea unor modele de vânzări directe au făcut parte din această strategie, subliniază Daimler, adăugând că progresele în tehnologia și producția bateriilor ar trebui să contribuie la reducerea, în timp, a costului vehiculelor electrice cu baterii.

Sursa foto: Daimler

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *