Deficit de un miliard de euro pentru turismul românesc în primele șapte luni ale acestui an

turism turisti vacanta concediu calatorie relaxare bagaje pexels

Turimul românesc a înregistrat un deficit de un miliard de euro în primele șapte luni ale acestui an. Practic, românii au cheltuit 2,2 miliarde de euro în vacanțele din străinătate, în vreme ce străinii au consumat doar 1,2 miliarde de euro.

Luna iulie a acestui an a fost cea mai bună lună de vară pentru turism, conform datelor BNR privind suma cheltuită de turiştii români în afara ţării. Românii au lăsat în afară circa 561 milioane euro, peste nivelul de 452 milioane de euro înregistrat în iulie 2019.

Deși pandemia a limitat destinațiile de vacanță ale turiștilor români, prețurile scăzute practicate de companiile aeriene, care aleargă după recuperarea pierderilor din 2020, dată fiind criza de turiști provocată de pandemie, și care par a continua și anul acesta românii au putut să îşi achiziţioneze bilete de avion către marile capitale ale Europei la preţuri de doar 20-30 euro și au profitat din plin de ofertă.

Oricum, deși mulți au preferat să plece în vacață în țară, condițiile de cazare, infrastructura și aglomerația creată în România, au determinat până la urmă turiștii să aleagă destinații precum Grecia, Turcia şi Bulgaria, și ca efect că turismul extern s-a mișcat mult mai bine decât anul trecut.

Mai mult, după intrarea Greciei şi a Turciei pe lista roşie a ţărilor cu risc epidemiologic, Bulgaria a înregistrat un volum de turişti chiar mai mare decât în 2019, iar unele agenţii de turism au profitat.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.