Deficitul comercial al SUA a ajuns la un nivel record în noiembrie

dolari-bani-Pexels

Deficitul comercial al SUA a ajuns la un nivel record în noiembrie, în urma majorării importurilor şi a scăderii exporturilor, transmit MarketWatch şi Reuters, citate de Agerpres.

Departamentul american al Comerţului a anunţat miercuri că deficitul comercial a crescut cu 17,5% în noiembrie, până la nivelul record de 97,8 miliarde de dolari, de la 83,2 miliarde de dolari în octombrie. Nivelul deficitului din noiembrie depăşeşte precedentul record stabilit în septembrie, de 97 miliarde de dolari. Statele Unite sunt în grafic pentru a raporta în 2021 cel mai ridicat deficit anual înregistrat vreodată.

Exporturile de bunuri au scăzut cu 2,1% (la 154,7 miliarde de dolari), în timp ce importurile au urcat cu 4,7% (la 252,4 miliarde de dolari). Au crescut semnificativ importurile de bunuri de consum, de echipamente industriale, de vehicule şi de alimente.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Economia americană s-a redresat mai rapid faţă de alte ţări, ceea ce a dus la majorarea importurilor, în timp ce va dura mai mult ca exporturile să ajungă la nivelul de dinaintea crizei, deoarece principalii parteneri comerciali ai SUA nu s-au redresat atât de rapid.

Departamentul american al Comerţului a anunţat recent că în perioada iulie – septembrie 2021 SUA au înregistrat o creştere în ritm anual de 2%, după un avans de 6,7% în trimestrul al doilea. Încetinirea economiei americane este mai puternică decât preconizau analiştii, care mizau pe o creştere de 2,4%.

Creşterea economică modestă înregistrată de SUA în trimestrul al treilea se datorează în principal refacerii stocurilor de către companii, care au contribuit cu 2,07 puncte procentuale la creşterea PIB-ului în perioada iulie – septembrie. În paralel, lipsa de vehicule cu motor, din cauza crizei de semiconductori, au afectat cheltuielile de consum, care au crescut cu doar 1,6% după un avans robust de 12% în trimestrul aprilie – iunie. În mod normal, cheltuielile de consum sunt responsabile pentru două treimi din activitatea economiei americane.

Economia SUA ar urma să înregistreze anul acesta un avans de peste 7%, cel mai rapid din 1984, după un declin de 3,5% în 2020, cea mai slabă performanţă din ultimii 74 de ani. FMI previzionează o expansiune a PIB-ului SUA de 6,4% anul acesta.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: