Dosarul fraudării de fonduri pentru cazarea cetăţenilor ucraineni: Polițiștii au găsit spații de cazare improprii, locuințe încă în construcție

Redacția apr. 1, 2023 0 comentarii
imobiliar, locuinta, casa

Poliţiştii şi procurorii care au făcut peste două sute de percheziţii în dosarul care vizează obţinerea ilegală de fonduri pentru cazarea cetăţenilor ucraineni, au descoperit că unele dintre spaţiile consemnate în documentele oficiale erau improprii, informează News.ro. Unele locuinţe erau încă în construcţie, altele fiind subdimensionate. La percheziţii s-au găsit bani, documente şi tehnologie, care vor fi folosite ca probe.

”În urma celor 203 percheziţii efectuate ieri, 31 martie, în municipiul Sighetu Marmaţiei, precum şi în localităţile Săpânţa, Ocna Şugatag, Remeţi, Vadu Izei, Rozavlea, Rona de Sus, Onceşti şi Giuleşti, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş, sprijiniţi de poliţiştii implicaţi în activitate, au descoperit înscrisuri relevante, ce pot avea legătură cu ancheta, telefoane mobile, unităţi P.C. şi stickuri USB, care pot ajuta la probarea întregii activităţi infracţionale”, a transmis, sâmbătă, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, au fost descoperiţi şi ridicaţi 179.188 de lei, 12.415 euro, 4.000 USD şi echivalentul a 2.000 de lei în alte valute convertibile, susceptibile că ar proveni din decontarea, fără drept, de la bugetul de stat a cheltuielilor pentru cazarea şi hrana persoanelor provenite din Ucraina, pentru perioada martie-decembrie 2022.

”Totodată, s-a stabilit că o parte din locaţiile menţionate în cererile depuse la 2 instituţii publice erau improprii activităţilor de cazare, fiind case în construcţie, fără uşi sau ferestre, fără utilităţi, sau spaţii într-o stare avansată de degradare, iar spaţiul camerelor subdimensionat”, mai arată Poliţia Română.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorului de caz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele, identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum şi pentru identificarea şi indisponibilizarea de bunuri, în vederea recuperării prejudiciului.

Sursa foto: Pexels/Photomix Company

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *