Elon Musk intră iar în atenția publicului, într-un mod negativ, după ce Tesla a deschis un nou showroom în regiunea controversată Xinjuang din China

tesla sursa foto: Pixabay

Producătorul de mașini electrice Tesla a fost criticat în SUA după ce a deschis un showroom în controversata regiune Xinjiang din China. Compania, condusă de miliardarul Elon Musk, a deschis showroom-ul din orașul Urumqi în ajunul Anului Nou, scrie publicația BBC.

China a fost acuzată de sclavie și genocid împotriva grupului minoritar uigur din regiunea de vest. Senatorul republican Marco Rubio, care a sponsorizat un proiect de lege semnat de președintele Joe Biden în decembrie, prin care cere firmelor să demonstreze că bunurile importate din Xinjiang nu au fost produse cu muncă forțată, a criticat decizia companiei de a deschide un showroom în China.

„Corporațiile fără națiune ajută Partidul Comunist Chinez să acopere genocidul și sclavia în regiune”, a scris acesta într-un mesaj pe contul său de Twitter.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

La sfârșitul anului trecut, Intel, gigantul american care produce microcipuri, și-a cerut scuze după ce s-a aflat că firma îndemna furnizorii să nu aprovizioneze produse sau forță de muncă din Xinjiang.

Intel nu a fost prima companie care a fost supusă presiunii asupra obiectivelor de a respecta sancțiunile legate de Xinjiang, continuând să își desfășoare activitatea în China. Giganții din retail Nike și H&M s-au confruntat cu păreri negative anul trecut, după ce și-au exprimat îngrijorarea cu privire la presupusa utilizare a muncii forțate uigure în producția de bumbac.

În decembrie 2020, BBC a publicat o investigație bazată pe noi cercetări prin care demonstrează că țara forța sute de mii de minorități, inclusiv uigurii, să lucreze în câmpurile de bumbac din Xinjiang. Beijingul a negat în mod repetat afirmațiile.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: