Explainer: Cum devine China un lider mondial în domeniul energiei regenerabile

China Steag Sursa foto: pixabay.com

China este cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră din lume, dar s-a transformat în mod discret într-un lider mondial în domeniul energiei regenerabile, scrie Investment Monitor. 

În ultimul an, țara a devenit principala locație de investiții pentru energia eoliană, solară și nucleară, iar acum ia măsuri drastice împotriva fraudei în materie de comercializare a emisiilor pentru a se asigura că progresul nu este umbrit de actorii răi.

Anunțul făcut de China, la 4 februarie, privind noua legislație privind sistemul de comercializare a emisiilor (ETS) arată angajamentul țării de a aborda problema statutului său de cel mai mare poluator la nivel mondial. Sistemul a fost introdus în iulie 2021 și, până la sfârșitul anului 2023, a dus la schimburi de peste 440 de milioane de tone de certificate de emisii, în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Cu toate acestea, la scurt timp după instituirea schemei, site-ul afiliat al Investment Monitor, Energy Monitor, a relatat că, deși aceasta a stimulat creșterea eficienței centralelor electrice pe bază de cărbune, lipsa unui plafon absolut de emisii nu a creat necesitatea ca societățile energetice să treacă la surse regenerabile. De asemenea, guvernul și-a exprimat îngrijorarea că actorii rău intenționați falsifică datele, care reprezintă unul dintre punctele cheie ale noii sale legislații.

China se află pe primul loc în lume în ceea ce privește energia regenerabilă

Cu toate acestea, potențialele slăbiciuni ale sistemului său de comercializare a certificatelor de emisii nu au împiedicat producția de energie verde din China să crească vertiginos în ultimii ani. Se preconizează că energia eoliană și cea solară vor depăși pentru prima dată cărbunele în ceea ce privește capacitatea de producție de energie electrică a țării în 2024, reprezentând 40% din capacitatea totală instalată. De asemenea, un raport al Agenției Internaționale pentru Energie (AIE) din ianuarie a remarcat că China a pus în funcțiune în 2023 o capacitate fotovoltaică solară la fel de mare ca întreaga lume în 2022 și că a instalat cu 66% mai multe turbine eoliene noi în acel an decât în anul precedent.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Cu tot respectul, propaganda pentru partidul comunist chinez este prea pe fata, unde dracu’ sa depaseasca productia de energie electrica “verde” pe cea din carbune?!!
    Consumul primar de carbune al Chinei era in 2022 mai mare decat in 2021, exprimat in TWh, anume, 2400 TWh (2022) fata de 2780 (2021). Iar ponderea carbunelui in totalul consumului de energie primara pe 2022 era de peste 55% unde “regenerabil” era de aproximativ 7%.
    Daca nu aveti bani sa cumparati un raport pe bune luati macar BP Statistical Review of World Energy, este moca si tot cu propaganda comunista, pardon, “verde”, dar aia macar incearca sa para credibili, si propabil nu sunt finantati de comunistii chinezi (sunt socialisti progresisti de rit protestant, alta Marie dar cu aceeasi palarie).
    Deci, nivel mondial consumul de energie primara din combustibili fosili (petrol, gaz natural, carbune) este 85%, hidro si nuclear aproximativ 8% iar “regenerabila verde” (cu tot cu minciuni in statistici) este de, tineti-va rasuflarea, 7%, si asta cu ajutorul batei/fortei statului (resurse aruncate pe geam de catre politruci & birocrati), consumatorii & producatorii (ie. piata libera) nu consumau/investeau investeau sute de miliarde in asa gauri negre, ca dadeau faliment.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.