Exporturile Chinei către Rusia au crescut cu aproape 20% în ianuarie-februarie față de 2022 / Importurile din Rusia au urcat cu peste 30%

Vladimir Putin Xi Jinping Sursa foto: kremlin.ru

Exporturile și importurile Chinei cu Rusia au crescut aproape 20 la sută în ianuarie-februarie față de anul precedent, potrivit datelor vamale prezentate marți de autoritățile de la Beijing, scrie Reuters.

Exporturile Chinei către Rusia au urcat cu 19,8% în primele două luni, la un total de 15 miliarde de dolari, în timp ce a înregistrat o scădere a cererii de pe piețele din alte părți. Importurile din Rusia au urcat cu 31,3%, la 18,65 miliarde de dolari. Acest lucru a lăsat deficitul comercial al Chinei cu Rusia la aproximativ 3,6 miliarde de dolari.

Importurile maritime de petrol rusesc ale Chinei vor atinge un nivel record în această lună, după ce rafinăriile au profitat de prețurile ieftine, în condițiile în care cererea internă de combustibil a revenit după ridicarea restricțiilor COVID-19, după cum a raportat Reuters săptămâna trecută.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

China trebuie să avanseze în relațiile sale cu Rusia, în condițiile în care lumea devine mai turbulentă, a declarat ministrul de externe Qin Gang.

Întrebat dacă este posibil ca China și Rusia să renunțe la dolarul american și la euro pentru comerțul bilateral, Qin a spus că țările ar trebui să folosească orice monedă care este eficientă, sigură și credibilă.

“Monedele nu ar trebui să fie un atu pentru sancțiuni unilaterale și cu atât mai puțin o deghizare pentru intimidare sau coerciție”, a spus el.

Comerțul Chinei cu Rusia a atins un nivel record în 2022, deoarece țările occidentale au impus sancțiuni Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: