Germania a finalizat construcţia primului terminal flotant pentru gaz natural lichefiat, vital pentru aprovizionarea cu energie la iarnă

Germania a finalizat construcţia primului său terminal plutitor prin care va primi gaz natural lichefiat (GNL), despre care ministrul german al Economiei Robert Habeck a spus că va fi vital pentru asigurarea aprovizionării cu energie a ţării în lunile de iarnă, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Este primul dintre cele cinci terminale plutitoare pe care Germania vrea să le construiască, iar Robert Habeck a spus că acest terminal din portul Wilhelmshaven de la Marea Nordului este „o piatră de temelie” pentru securitatea aprovizionării cu energie la iarnă, în contexul în care Berlinul se grăbeşte să găsească alternative de energie la gazul rusesc pe care s-a bazat ani de zile până când livrările au fost oprite, ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei.

Guvernul lucrează la introducerea a cinci terminale de GNL în porturile germane, fiecare având o capacitate de cel puţin cinci miliarde de metri cubi pe an. Terminalul de la Wilhelmshaven şi un altul de la Brunsbüttel urmează să fie operaţionale la începutul anului.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Berlinul primea aproximativ o treime din necesarul de gaze naturale prin conducte din Rusia, înainte ca Moscova să înceapă să reducă fluxul, după ce şi-a lansat invazia în Ucraina. Moscova a oprit complet aprovizionarea Germaniei cu gaze la sfârşitul lunii august, ca măsură de retorsiune la sancţiunile impuse de Berlin pe fondul războiului din Ucraina.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: