Grindeanu confirmă costul uriaș al Autostrăzii Ploiești-Brașov, 8 miliarde de euro, dar spune că nu acceptă propunerea proiectantului cu tuneluri pe jumătate din traseu

transporturi, Autostrada Sibiu-Pitesti, semnare contract, Sorin Grindeanu,

Ministerul Transporturilor și Compania de Drumuri nu acceptă prima variantă de cost a autostrăzii Ploiești-Brașov, de aprox. 8 miliarde de euro rezultată în urma simulării proiectantului Consitrans, a transmis miercuri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu într-un interviu la Digi24. Grindeanu confirmă astfel, informațiile prezentate în exclusivitate de Economedia încă de la începutul lunii cu privire la costul foarte mare al Autostrăzii de pe Valea Prahovei și soluțiile propuse cu tuneluri pe o mare parte a traseului. Ministrul Transporturilor a prezentat și de această dată, date eronate privind durata Studiului de Fezabilitate menționând o perioadă de 5 ani, deși durata contractuală este de 30 de luni și alte 6 luni pentru proiectare ( detalii aici).

Grindeanu a explicat costul mare al Autostrăzii prin lungimea mare a tunelurilor : ,,Când am venit la Ministerul Transporturilor, situația era următoarea : atribuită licitația pentru Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic, durata undeva la 5 ani. Există discuții cu firma de proiectare (n.r Consitrans) despre trasee. Nu se poate și am transmis asta colegilor de la CNAIR să venim cu variante de 8 miliarde de euro pe o sută și ceva de kilometri de autostradă dacă s-ar merge pe mai mult de o jumătate din traseu cu varianta de tuneluri. E o zonă turistică dezvoltată, trebuie să ținem cont de specificul fiecărei localități, dar tocmai din acest motiv suntem în discuții. Sigur că am o nemulțumire personală legată de durata contractului, dar este un contract atribuit.” a explicat Grindeanu.

De unde pot fi tăiate costuri

Costurile pot fi semnificativ reduse dacă pe tronsoanele de munte mai mult de o treime din traseu va fi profil apropiat de drum expres, o viteză de 100 km/h și viraje nu atât de largi ca la o autostradă clasică.

Totuși, valori mai actualizate pot fi prezentate doar după ce se alege varianta de traseu pe care CNAIR o va propune spre aprobare Jaspers/Comisiei Europene în cadrul etapei de Analiză Multi Criterială (AMC 1). Teoretic, Autostrada de pe Valea Prahovei va primi finanțare prin POT, dar, spre deosebire de POIM, unde contribuția UE este de 85%, prin POT România va suporta un procent mult mai mare din costul total. În acest sens, România și-ar dori ca prin POT să construiască Autostrada pe Valea Oltului (parțial), Autostrada Unirii (cu excepția capetelor prin PNRR) și Autostrada pe Valea Prahovei. Poate nu întâmplător, CNAIR are în proiectare pasaje pietonale și rutiere în stațiuni, iar la Ministerul Dezvoltării s-a scos la licitație alternativa pe Valea Doftanei.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

  1. Ca de obicei acest IMPOSTOR de Partid PSD este si prost si mincinos ! CONSITRANS are CONTRAC si a incasat bani buni ca sa predea DOUA lucrari : 1/ Traseul Final al bucatii de autostrada Comarnic – Brasov si 2/ Studiul de Fezabilitate refacut ( a cata oara ?) care sa stabileasca datele de baza pentru proiectare – Termen : Sept. 2021 Firma contractanta NU A RESPECTAT DATA DE PREDARE ! Masura luata de impostorul si si incompetentul Grindeanu ? L-a numit pe Directorul CONSINTRANS pe o mare si BINE PLATITA FUNCTIE IN Min. Transporturilor ! Acum – intre doua pungasii – prima : si-a aranjat cumnatica pe un post cald la Timis !!! – ne “vinde gogosi tehnice” ! De unde stie tov. grinda – ca nu trebue tunele la acest tronson ? Este specialist in drumuri – poduri sii alte acareturi ? Este un parlit de profesoras de matematica – cu minciuna ORDINARA a publicarii unei “extraordinare carti” care de fapt NU EXISTA ! Don Menistru (sic !) Nu esti platit sa “analizezi proiecte” – nici nu ai calitatea si expertiza ! Esti platit SA NE FACI DRUMURI si AUTOSTRAZI, CAI FERATE … Dar esti TOTAL INCAPABIL !

  2. Mafia politică a făcut ca până acum sa nu fie construită o autostradă în cea mai circulata zona din Romania!!! La Bușteni mafioții ai vândut terenuri pentru vile neținând cont de traseul autostrăzii, si acum , normal că trebuie făcute tuneluri. Oricum in următorii 50 de ani nu vom vedea nimic nou pe valea Prahovei!!! Poate blestemele celor care stau cu orele in trafic să-i ajungă pe nenorociții de la București și să-i mănânce buba neagra!!!!

  3. Lasă mă să mănânce toată lumea….că sunt destui Prosti care să plătească mizeria făcută de politicieni! Abia când ne vom trezi vânduți cu totul………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *