Grupul austriac OMV, interesat să se extindă în domeniul petrochimiei: vrea să prea o divizie DSM

OMV sigla sursa site oficial sursa foto: Site oficial

Grupul austriac OMV a confirmat vineri că va participa la cea de a doua etapă a procesului de licitaţie pentru divizia de materiale termoplastice a grupului olandez DSM, transmite publicația Bloomberg, citată de Agerpres. Tranzacția ar permite acţionarului majoritar de la OMV Petrom să îşi extindă portofoliul în domeniul petrochimiei.

De asemenea, conglomeratul industrial american Koch Industries Inc. ar urma să facă şi el o ofertă în următoarea rundă de licitaţie, susţin sursele citate de Bloomberg. Divizia de materiale termoplastice a grupului olandez DSM ar putea fi evaluată la peste trei miliarde de euro.

Potrivit Bloomberg, de aceste operaţiuni este interesat şi grupul german de produse chimice Lanxess AG, care s-a aliat cu fondul Advent International pentru a face o ofertă comună, precum şi firma de investiţii SK Capital. Discuţiile sunt în derulare şi deocamdată nu a fost luată încă o decizie finală cu privire la vânzare, au precizat sursele.

Într-un comunicat de presă publicat vineri seara, OMV a informat că orice tranzacţie va depinde de negocierile cu privire la termenii financiari precum şi de finalizarea cu succes a procedurilor de due diligence. Consiliul de supervizare nu a luat încă o decizie cu privire la o tranzacţie potenţială, dar ar putea face acest lucru în scurt timp, a adăugat OMV.

“Această tranzacţie potenţială ar permite OMV să îşi extindă portofoliul din domeniul petrochimiei dincolo de poliolefine”, a precizat grupul austriac.

DSM a decis să vândă divizia de Engineering Materials, care produce materiale termoplastice utilizate în diverse industrii variind de la automotive la construcţii, în cadrul unui proces de schimbare strategică de direcţie pentru grupul olandez.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea – 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

sursa foto: Site oficial

Comentarii

  1. Austriecii sunt la fel de corupti ca rusii, deci … sa nu aveti pretentii. Noua ne-au taiat toate padurile cu nerusinare, au manipulat bursa de-a ajuns 150euro MWh-ul etc. etc. + ca s-au dat niste cazuri in presa despre prim-ministrii lor … Ce-ar mai fi de spus ? Cat de superiori se cred in raportul cu estul Europei ? Nu cred ca are sens … Bine, si romanu-i mandru, dar cand isi vinde si delapideaza tara, nu-i la fel de inteligent …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *