Judecător din SUA: Donald Trump, responsabil de fraudă în afaceri

Trump-2-e1610171244499

Donald Trump a comis o fraudă prin faptul că și-a denaturat în mod repetat averea cu sute de milioane de dolari, a decis un judecător din New York. Hotărârea, parte a unui proces civil intentat împotriva fostului președinte și a afacerii familiei sale, spune că acesta a fraudat ani de zile bănci și asigurători.

Este o lovitură majoră pentru Trump, care probabil îi va împiedica capacitatea de a face afaceri în acest stat.

Trump și ceilalți inculpați au susținut că nu au comis niciodată fraude.

Procurorul general al New York-ului, Letitia James, îi acuzase pe Trump, pe cei doi fii adulți ai săi și pe Trump Organization că au umflat valoarea proprietăților lor cu peste 2 miliarde de dolari (1,65 miliarde de lire sterline) pentru a se potrivi nevoilor afacerii lor.

Ea a susținut că inculpații au emis registre și declarații financiare false pentru a obține condiții mai bune la împrumuturi și contracte de asigurare și pentru a plăti mai puține taxe.

Decizia dură de marți a fost emisă de judecătorul Arthur Engoron de la tribunalul din statul New York, după ce dna James a cerut o hotărâre sumară înainte de începerea procesului. Ea a argumentat că constatarea faptului că anumite fapte nu pot fi contestate ar accelera procesul.

Judecătorul a stabilit că Trump a supraevaluat Mar-a-Lago cu 2.300% într-o singură declarație financiară.

Și-a supraevaluat penthouse-ul de la Trump Tower din New York, susținând că este de trei ori mai mare decât dimensiunea sa realăA susținut “în mod “absurd” că calcularea suprafeței penthouse-ului a fost subiectivă, statuând că “o discrepanță de acest ordin de mărime, de către un dezvoltator imobiliar care își evaluează propriul spațiu de locuit de zeci de ani, nu poate fi considerată decât o fraudă”
Hotărârea rezolvă principala afirmație de fraudă formulată în proces, ceea ce înseamnă că procesul se va concentra acum pe un set mai restrâns de șase afirmații rămase și va determina mărimea oricărei sancțiuni potențiale.Procesul este programat să înceapă pe 2 octombrie și ar putea dura cel puțin până în decembrie. Doamna James solicită penalități de 250 de milioane de dolari și o interdicție pentru domnul Trump de a face afaceri în statul său natal.În hotărârea sa, judecătorul Engoron a declarat că “documentele de aici conțin în mod clar evaluări frauduloase pe care inculpații le-au folosit în afaceri”.”Aceasta este o lume fantastică, nu lumea reală”, a scris el.Judecătorul Engoron a ordonat, de asemenea, anularea certificatelor de afaceri care permit unora dintre afacerile fostului președinte, inclusiv Trump Organization, să funcționeze în New York.

Acest lucru nu va duce la dizolvarea companiei sale, dar ar putea pune capăt controlului său asupra unor proprietăți emblematice din New York, cum ar fi Trump Tower și clădirea Trump Building de pe 40 Wall Street.Judecătorul a respins cererea echipei Trump de a respinge cazul și a amendat separat cinci avocați ai lui Trump cu 7.500 de dolari fiecare pentru că au adus argumente “absurde” deja respinse de instanță și au alimentat ceea ce el a numit comportamentul “obstrucționist” al clienților lor.

Avocații lui Trump au declarat că această hotărâre este “o eroare judiciară” și au indicat că vor face apel.

Fostul președinte a negat orice abatere și a declarat marți că acest caz a fost o altă “vânătoare de vrăjitoare” politică, inițiată de un procuror care era părtinitor împotriva sa.

El l-a acuzat pe judecător că este “foarte politizat”.

Trump încearcă în continuare să amâne procesul din New York și l-a dat în judecată pe judecător. O curte de apel urmează să se pronunțe săptămâna aceasta asupra acestui proces. Dacă se va pronunța împotriva sa, Trump va trebui să lupte în instanță pentru restul procesului.

Aceasta este doar una dintre mai multe bătălii juridice cu care se confruntă candidatul republican, în timp ce face campanie pentru o revanșă electorală cu președintele Joe Biden anul viitor și o potențială revenire la Casa Albă.

El se confruntă, de asemenea, cu 91 de acuzații de infracțiuni în patru dosare penale. El a pledat nevinovat în aceste cazuri.

 

Comentarii

  1. Macar in SUA puscariile Produc ! O forma de neosclavie omologata. BONUS: Inca se mai trage un glont criminalilor. Mai multi bani la buget…

    Daca s-ar face Referendum maine in Romania pe ce zic mai sus ………. Prima parte trece lejer cu 60%. Dar sa fie sondaj ‘anonim’ facut de Google.

  2. Doamna Kathleen Kavalec se face ca ploua dar administratia Trump a promovat crima institutionala, terorismul si coruptia mai mult in Romania, decat in SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *