Marea Britanie va impune sancțiuni pentru cinci bănci rusești și trei oligarhi ruși

Redacția feb. 22, 2022 0 comentarii
Boris Johnson

Premierul Marii Britanii Boris Johnson a anunțat că vor fi impuse sancțiuni împotriva a cinci bănci rusești și a trei oligarhi din Moscova, după ce Vladimir Putin a ordonat trupe să intre în estul Ucrainei, scrie Financial Times.

În ceea ce el a descris drept „prima tranșă” de sancțiuni, Johnson a spus că bunurile celor trei persoane vor fi înghețate și le va fi interzisă intrarea în Marea Britanie. Cei trei oligarhi vizați de sancțiunile Marii Britanii sunt Ghenadi Timchenko, Boris Rotenberg și Igor Rotenberg.

„Orice bunuri pe care le dețin în Marea Britanie vor fi înghețate, persoanelor în cauză li se va interzice să călătorească aici și le vom interzice tuturor persoanelor și entităților din Marea Britanie să aibă vreo relație cu ele”, a spus Johnson.

Cele cinci bănci rusești care urmează să fie sancționate includ Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank și Black Sea Bank.

Johnson a spus că mișcarea de a sancționa Rusia a apărut în ciuda faptului că el și alți lideri mondiali i-au oferit lui Putin „orice oportunitate” de a-și urmări obiectivele prin diplomație.

„Nu ne vom da bătuți”, a spus Johnson. „Vom continua să căutăm o soluție diplomatică până în ultimul moment posibil, dar trebuie să ne confruntăm cu posibilitatea ca niciunul dintre mesajele noastre să nu fi fost ascultate și că Putin este hotărât să meargă mai departe în subjugarea Ucrainei”.

El a adăugat: „Aceasta este prima tranșă de sancțiuni, prima din ceea ce suntem pregătiți să facem și avem noi sancțiuni alături de Statele Unite și Uniunea Europeană, dacă situația escaladează”.

UE se pregătește să impună sancțiuni împotriva politicienilor și băncilor ruși și să limiteze capacitatea Kremlinului de a accesa piețele financiare. O decizie finală cu privire la pachetul de sancțiuni al UE este așteptată marți mai târziu.

Sursă foto: Boris Johnson/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.