McDonald’s plănuiește să deschidă aproape încă 10.000 de restaurante până în 2027

McDonald's Sursă foto: Unsplash

Lanţul de restaurante de tip fast-food McDonald’s Corp. a anunţat miercuri că intenţionează să deschidă aproximativ 10.000 de noi restaurante, la nivel global, până în 2027 şi de asemenea să dubleze veniturile generate din programul de loialitate, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Aceste planuri de expansiune vor duce numărul de restaurante McDonald’s la aproximativ 50.000 de unităţi în peste 100 de ţări şi va reprezenta cea mai rapidă perioadă de creştere din istoria companiei, a subliniat McDonald’s în avanpremiera unei întâlniri cu investitorii. În prezent, lanţul are peste 41.000 de restaurante şi s-a angajat să deschidă alte 2.000 de restaurante până la finele acestui an.

De asemenea, McDonald’s intenţionează să majoreze baza sa de utilizatori ai programului de loialitate până la 250 de milioane utilizatori activi în 2027, ceea ce i-ar permite să genereze vânzări anuale de 45 de miliarde de dolari. În prezent, programul de loialitate al McDonald’s are 150 de milioane de utilizatori activi, care generează vânzări de peste 20 de miliarde de dolari.

În cadrul acestui plan de expansiune, McDonald’s va extinde un program pilot din SUA, denumit “gata la sosire”, în cadrul căruia personalul restaurantului începe să lucreze la comenzile online şi mobile înainte de a ajunge clientul în restaurant. Lanţul intenţionează să testeze acest program pilot pe primele şase pieţe ale sale în 2025.

McDonald’s se aşteaptă la o marjă operaţională de peste 40% în 2024, similară cu cea din ultimele două trimestre, şi la o îmbunătăţire continuă în următorii ani. De asemenea, McDonald’s prognozează că anul următor chetuielile de capital se vor cifra la 2,5 miliarde de dolari, urmând să crească cu 300 până la 500 milioane de dolari în fiecare an până în 2027.

Sursă foto: Unsplash

Comentarii

  1. La valoarea lor, ar trebui sa aiba ‘restaurantele’ non-stop, nu lache la McDrive ca toti gaborii. Ar fi de bun simt, considerand cat de ‘suable’ sunt.

    Cum se munceste pt. McDrive, s-ar munci si pt. un McMananci ca Omul la masa, in interior, non-stop. Nu-i duce capul, dar asta-i diferenta dintre business si esec.

    Nu plang de mila, Mc. Mai ales daca i-ar obliga Ciolacu sa foloseasca resurse romanesti. Capitalism cu Obrajor, ca d’aia Votam. O pseudo-forma tangentiala de control al maselor.

    Ar putea fi chiar gustos daca legumele din el ar fi legume si nu plastic. + ceva ceaiuri reale in loc apa cu zahar. Ceva mai Premium … S-ar putea sa se supere Bill & Warrenn dupa .. Marii Mancatori de Rahat ai Lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *