Meta anunţă Community Chats, o nouă funcţie de comunicare pentru Facebook şi Messenger

Redacția sept. 14, 2022 0 comentarii
meta, facebook

Grupurile de Facebook şi cele de discuţii de pe Messenger vor avea la dispoziţie un nou tip de comunicare, ce împrumută principiile de funcţionare de la alte aplicaţii, scrie News.ro.

Mark Zuckerberg anunţă o nouă facilitate pentru grupurile de discuţii. Numită Community Chats, aceasta copiază mai multe elemente de la Discord şi alte aplicaţii de comunicare.

Discuţiile din grupurile de discuţii pot fi organizate pe categorii. Categoriile pot fi stabilite în funcţie de conţinut sau de interesul participanţilor, iar utilizatorii comunică între ei pe marginea temelor alese, fără să fie neapărat prieteni virtuali.

Această abordarea aduce un plus de ordine şi control pentru marile grupurile care au un număr important de membrii şi unde, în mod normal, nu există o organizare a conţinutul, iar informaţia este mai greu de găsit.

Categoriile pot fi create mai mult sau mai puţin nişate. De exemplu, o categorie ar putea fi „Părinţi de fete care joacă tenis”. Într-o astfel de categoriei de discuţii, părinţii pot discuta strict pe acest subiect.

Fiecare utilizator poate adera la categoriile de discuţii de care este interesat, ignorând discuţiile despre subiecte care nu sunt de interes. Asta în opoziţie cu citirea tuturor mesajelor dintr-un grup de discuţii.

Nu lipseşte nici suportul pentru video şi audio. Pot exista categorii speciale pentru comunicare audio sau video, iar la o sesiune video în cadrul Community Chats pot participa până la 30 de persoane.

După câteva săptămâni de teste, această facilitate va fi implementată atât pentru grupurile de Facebook, cât şi pentru grupurile de discuţii din Messenger.

 

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *