Ministrul Energiei, Virgil Popescu: “Port blugi în casă, indiferent de anotimp. Pe la 22-23 de grade mă simt bine”. Multe țări europene au recomandat ca în clădirile publice să fie cel mult 19 grade în această iarnă

Virgil Popescu, ministrul Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, are o soluție inedită pentru a nu suferi de frig la iarnă, dacă va fi nevoit să facă economie la energie și gaze.

“Eu în casă stau îmbrăcat în blugi, indiferent de anotimp” a declarat ministrul la la Antena 3. Totuși, Virgil Popescu recunoaște că nu i-ar fi bine la 19 grade, limita recomandată de mai multe state europene pentru această iarnă, astfel încât să consume cât mai puțină energie.

“Oamenii trebuie să aibă temperatura cât consideră că au nevoie, unii sunt mai friguroşi, unora nu le place căldura, nu pot sta la o anumită temperatură”, a spus Virgil Popescu.

El a explicat și la ce temperatură se simte bine în casă.

“Nu stau la 20 de grade, pe la 22-23 de grade mă simt bine, trebuie să recunosc. Nici mai sus, dar nici la 19 grade. Nu stau în pantaloni scurţi”, a  adăugat ministrul Energiei.

Diferența s-ar vedea consistent în facturi. În luna iunie, înaintea unei scumpiri cu 25 la sută a gazelor, directorul general al Engie România, Eric Stab, spunea că o reducere a temperaturii în casă iarna de la 23 la 21 de grade ar însemna o economie de 15%

Declaraţia ministrului Energiei amintește de un alt mod original al unui politician de a face economie. În luna ianuarie a acestui an, Florin Cîţu, pe atunci președinte PNL și fost premier, a fost întrebat la Antena 3 dacă a primit factura la electricitate și a explicat că nici nu prea stă pe acasă.

“Depinde şi de consum. Eu nici nu prea stau mult pe acasă, toată ziua sunt plecat şi cu siguranţă factura este afectată de faptul că nu sunt acasă şi nu consum foarte mult” a afirmat fostul prim-ministru al României. 

 

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *