Piaţa reţelelor virtuale private ar putea ajunge la 68,2 miliarde de dolari până în 2026

calculator-informatica-programare-cibernetica-hacker-sursa-pexels-e1587469808355 Foto: Pexels.com

Piaţa reţelelor virtuale private (VPN) a fost evaluată la 26,9 miliarde de dolari, în 2020, şi se aşteaptă să atingă o valoare de 68,2 miliarde de dolari până în 2026, relevă rezultatele sondajului Research and Markets, citat de Kaspersky și preluat de Agerpres.

Pe fondul creşterii acţiunilor rău intenţionate de colectare a datelor cu caracter personal stocate online din partea hackerilor şi a numărului de servicii care încearcă să obţină acces la informaţiile personale, experţii în securitate cibernetică susţin că una dintre cele mai bune modalităţi de a le proteja şi de a preveni accesul de către terţi este utilizarea unui VPN în timpul navigării pe Internet.

În acest sens, Kaspersky anunţă că şi-a îmbunătăţit şi a extins lista de capabilităţi VPN Secure Connection disponibile, pe care este inclusă şi funcţia Kill Switch – care permite clienţilor să petreacă timpul online în siguranţă, protejându-i de întreruperile riscante de conectivitate – disponibilă pentru iOS.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

De asemenea, a crescut lista serviciilor de streaming care pot fi accesate, în timp ce acoperirea geografică în care utilizatorii îşi pot direcţiona traficul se extinde împreună cu numărul de servere.

Kill Switch este o caracteristică de siguranţă VPN care dezactivează automat conexiunea la internet a utilizatorului în cazul în care VPN-ul său este dezactivat. Acest lucru asigură confidenţialitatea digitală a utilizatorului şi împiedică pierderea datelor.

Potrivit sursei citate, funcţia este disponibilă pentru iOS, iar datele personale ale unui client sunt protejate şi în deplină siguranţă pe toate cele patru platforme: Mac, Windows, Android şi iOS.

“Pentru a extinde disponibilitatea serviciului pentru utilizatori la nivel global, Kaspersky extinde în mod constant numărul ţărilor acceptate. Kaspersky VPN Secure Connection are acum o reţea de peste 2.000 de servere în peste 53 de regiuni şi este disponibilă pe toate continentele, cu excepţia Antarcticii. În acelaşi timp, există cel puţin un server fizic în reţeaua Kaspersky în fiecare locaţie. Acest lucru a permis companiei să îmbunătăţească stabilitatea conexiunii şi să ofere utilizatorilor o conexiune rapidă şi de înaltă calitate. În 2021, Kaspersky a adăugat 19 regiuni noi pe lista locaţiilor disponibile. Kaspersky VPN Secure Connection se poate conecta în prezent prin 53 de locaţii din întreaga lume, iar pentru acest an există planuri de a creşte acoperirea la peste 70”, se menţionează în comunicat.

Actualizările aduse VPN Secure Connection sunt puse la dispoziţie în conţinutul din SUA pe platforme de streaming precum Hulu, Disney+ şi Amazon Prime Video, în timp ce conţinutul din Marea Britanie este disponibil pe BBC iPlayer. Totodată, echipa Kaspersky a extins disponibilitatea geografică pentru Netflix, iar platforma de streaming poate fi acum accesată şi din Germania şi Japonia.

Datele studiului DoubleVerify arată că timpul zilnic petrecut consumând conţinut online s-a dublat la nivel global de la începutul pandemiei, de la o medie de 3 ore şi 17 minute la 6 ore şi 59 minute.

În acelaşi timp, sondajul Research and Markets relevă faptul că piaţa reţelelor virtuale private (VPN) a fost evaluată, anul trecut, la 26,9 miliarde de dolari, iar estimările până în 2026 arată o valoare de 68,2 miliarde de dolari, cu un CAGR de 16,8% în perioada estimată 2020 – 2026.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: