Probleme logistice fără precedent: Stellantis foloseşte un fost aerodrom militar din Franța pentru a stoca autoturismele care sunt gata pentru a fi livrate, dar nu pot fi transportate

Redacția nov. 23, 2022 0 comentarii
Brand-Alfa-Romeo-img-DX

Grupul auto franco-italian Stellantis a ajuns în situaţia în care foloseşte un fost aerodrom militar din estul Franţei pentru a stoca autoturismele care sunt gata pentru a fi livrate, dar nu pot fi transportate sau păstrate în perimetrul uzinei de la Sochaux, din cauza unor probleme logistice fără precedent, au declarat două surse pentru Reuters, transmite Agerpres.

Constructorii auto din Europa au probleme în a face livrări din cauza lipsei de şoferi de camion şi a deficitului de capacităţi de transport cu camionul şi trenul, ca urmare a efectului combinat al războiului din Ucraina şi a consecinţelor pandemiei de COVID-19.

În condiţiile în care mai multe mii de autoturisme aşteaptă să fie livrate de la uzina de la Sochaux, care produce în special modelele de succes Peugeot 3008 şi 5008, Stellantis a decis să recurgă la o soluţie neobişnuită de a utiliza fostul aerodrom militar de la Lure-Malbouhans, amplasat la o distanţă de aproximativ 40 de kilometri de uzina de la Sochaux, pentru a stoca temporar automobilele.

“Acest fost aerodrom militar este acum utilizat în mod constant pentru a stoca autoturismele produse la Sochaux”, a spus una dintre surse.

Un purtător de cuvânt de la Stellantis a precizat că producătorul auto “şi-a asigurat spaţii şi suprafeţe suplimentare pentru stocarea autoturismelor”, dar nu a dorit să ofere alte detalii.

O sursă sindicală a precizat că Stellantis asamblează aproximativ 1.100 de autoturisme pe zi dar are capacitatea de a livra doar aproximativ 800 de unităţi.

Grupul Stellantis, al patrulea producător auto mondial, are 14 mărci în portofoliul său, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat şi Opel. Anul trecut, grupul a realizat un profit net record de 13,354 miliarde de euro.

Sursa foto: Stellantis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *